Aardappelmarkt 2020

aardappelen aardappelbewaring

Inside Aardappelen

Grote aardappelvoorraad België, stemming toch vast

In België zijn in de periode na de oogst tot 1 februari circa 1,7 miljoen ton aardappelen afgeleverd, zo meldt het PCA/Fiwap na een voorraadinventarisatie bij telers. Opvallend is wel dat er veel minder vrije aardappelen in voorraad liggen.
10 Februari 2021

Inside Aardappelen

Aardappelmarkt loopt langzaam verder op

De aardappelprijzen zijn nog niet om over naar huis te schrijven, maar de langzaam stijgende lijn zet door. De cash settlement heeft al een klein sprongetje gemaakt. Kan de fysieke markt nog forse stappen maken de komende maanden?  DCA-marktexpert Edwin Burgers geeft inzicht in de aardappelmarkt.
1 Februari 2021
grafiek

Inside Aardappelen

Aardappelmarkt koerst richting de 10 euro

De opmars van de koers op de aardappeltermijnmarkt is ook deze week niet te stuiten. Waar vorige week de stap naar €9 is gezet, lijkt de €10 het volgende doel te zijn. Waar wordt deze langzaam, maar gestaag oplopende notering door ingegeven?
28 Januari 2021
aardappelen aardappeloogst

Inside Aardappelen

Vraag Afrika compenseert aardappelexport niet

De Nederlandse export van aardappelen bleef ook in december 2020 achterlopen op 2019. Afrika blijft aan de markt voor consumptieaardappelen, maar kan de Europese vraaguitval niet compenseren. De export van pootgoed liep in 2020 wel beter dan in 2019.
25 Januari 2021
aardappelen frites aardappelverwerking

Inside Aardappelen

Aardappelverwerking op weg naar herstel

De zorgen over de tweede coronagolf lijken in december weinig effect gehad te hebben op de aardappelverwerkende industrie. Ondanks de half december ingestelde lockdown en de feestdagen zijn er meer aardappelen verwerkt dan in november.
20 Januari 2021
aardappelen aardappelperceel

Inside Aardappelen

'Aardappelstatistieken Oekraïne kloppen niet'

De werkelijke aardappelproductie van Oekraïne komt niet overeen met de statistieken. De productie van aardappelen is grovelijk overschat en dat heeft behoorlijke gevolgen voor de investeringen in de sector.
13 Januari 2021
beurs Coronavirus economie

Inside Aardappelen

2020: het effect van corona op de aardappelmarkt

Dat het effect van het zogenaamde 'coronaspook', die medio februari/maart in Europa verscheen, groot is geweest op de prijsontwikkeling van de aardappelmarkt staat ondertussen onomstotelijk vast. Een overzicht.
31 December 2020
aardappelen tafelaardappelen

Nieuws Aardappelen

Definitief geen doorstart voor Loogman

Er komt definitief geen doorstart voor aardappelverpakker A.C. Loogman in Aalsmeer. Over de locatie in Amsterdam is nog geen besluit genomen.
29 December 2020

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden