Zuivelanalyse 2020

Andreas van der Vis

Opinie Andreas van der Vis

Wat hebben fosfaatrechten de sector gebracht?

1 april 2015 werd in de sector bestempeld als 'bevrijdingsdag' en veehouders hebben in de aanloop naar deze datum ingezet op groei. En toen kwam daar 2 juli 2015. Opnieuw aan de ketting, ditmaal via fosfaatrechten. Nu we 5 jaren na de aankondiging van het stelsel zitten, is het tijd voor een terugblik. Wat heeft het opgeleverd?
9 April 2020
canada

Nieuws Zuivelanalyse 2020

Canada blijft warm bad voor melkveehouders

Ook nu er vrijhandelsakkoorden met Europa en Amerika zijn gesloten, blijft Canada een warm bad voor melkveehouders. De melkprijs ligt stabiel rond de 50 eurocent en de regering compenseert de 3 tot 5 % jaarlijkse groei in melkquotum die de 10.600 melkveehouders mislopen de komende 5 jaar met gemiddeld €200 per koe per jaar.
6 April 2020
Kees Gielen

Interview Kees Gielen

'Goede eigenschappen van melk blijven benadrukken'

Hij was ruim 10 jaar geleden één van de architecten van de fusie tussen Campina en Friesland Foods. Nu is Kees Gielen de CFO en COO van de Franse zuivelcoöperatie Sodiaal. Hij waarschuwt voor de opkomst van vegan. “Daar moeten we als zuivelindustrie goede oplossingen voor vinden.”
5 April 2020
Boerenbusiness

Nieuws Zuivelanalyse 2020

'Klein begonnen en stapje voor stapje uitgebreid'

Wat in 1985 begon als een kleinschalige kaasmakerij is uitgegroeid tot een bedrijf met een jaarlijkse productie van meer dan 1 miljoen kilo kaas. Het bruist van de ambitie op het melkveebedrijf van de familie Nijland in het Overijsselse Deurningen.
31 Maart 2020
melkveebedrijf nieuwzeeland Nieuw-Zeeland

Nieuws Melkprijzen

Hogere melkprijzen in Ierland en Nieuw-Zeeland

Synlait, na Fonterra, een van de groter zuivelcoöperaties in Nieuw-Zeeland, heeft de melkprijsprognose voor het lopende seizoen verhoogt. Ook in Ierland heeft de melkprijs de weg naar boven ingeslagen.
27 Januari 2020

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden