Droogte 2020

uien Gewastour2020 beregening

Gewastour Week 33

Beregenen en bespuitingen op de uienpercelen

De hitte van de afgelopen week heeft ervoor gezorgd dat de beregeningsinstallaties weer in gebruik zijn op de uienpercelen. Het water helpt de grond te koelen en de uien aan de gang te houden.
10 Augustus 2020
Boerenbusiness

Inside Aardappelen

Hitte op de termijnmarkt, kilte op de fysieke markt

Afgelopen week liet de termijnmarkt een sterk herstel zien ingezet door de hittegolf waarin we nu zitten. Aanhoudende hitte en droogte zal ervoor zorgen dat de aardappeloogst 2020 zeker geen topoogst wordt.
7 Augustus 2020

Marktupdate Robert de Vries

Historisch warm slot van een koele julimaand

Na een paar koele en natte weken, sluit de maand juli zeer warm af. Dat zegt weerman Robert de Vries in deze weerupdate. Tapt augustus uit een ander vaatje? Het lijkt een interessante maand te worden qua weer.
30 Juli 2020
aardappelen Gewastour2020

Gewastour Week 31

Grote verschillen in neerslag op de percelen

Afgelopen weekend is er op alle aardappelpercelen in van de Boerenbusiness Gewastour neerslag gevallen. Qua neerslag zijn de verschillen groot met een uitschieter van bijna 28 millimeter in Scharendijke.
27 Juli 2020
Boerenbusiness droogteschade Zeeland

Inside Akkerbouw

Gewasontwikkeling in de grond soms dramatisch

Boven de grond is de loofontwikkeling van aardappelen redelijk normaal, maar onder de grond blijft de knolzetting beperkt tot een paar knollen per plant. Dit beeld van de aardappel gewasontwikkeling is in Zeeland op een kwart tot een derde van de percelen van toepassing, schat sectormanager akkerbouw Wim in 't Veld van Van Iperen.
24 Juli 2020
akkerbouw regen nat uien uienareaal

Inside Droogte

Hollandse zomer redding voor de akkergewassen?

De neerslag in de afgelopen weken heeft voor verlichting gezorgd in de akkerbouw. Zelfs in de meest droge regio's zijn de meeste gewassen enorm opgeknapt. Een opluchting voor onder meer de Zeeuwse teler, al zijn de lokale verschillen groot.
9 Juli 2020
aardappelen Gewastour2020

Gewastour Week 28

Beregenen nog niet nodig op aardappelpercelen

Op de gewastourpercelen heeft afgelopen week genoeg geregent voor de aardappelen. Telers kijken met een schuin oog naar hun haspels. Is de regen van de afgelopen week genoeg om nog niet te gaan beregenen of worden de haspels van stal gehaald?
6 Juli 2020
Boerenbusiness

Nieuws Agroweer

Noodweer teistert Groningse boerderijen

Kapot gehagelde (stal)daken en omgewaaide rijen bomen. Het resultaat van hagelstenen van 2-4 centimeter en valwinden tot 150 kilometer per uur die zaterdag een gebied van Assen tot aan de Duitse grens in Oost Groningen in meer of mindere mate teisterde.
29 Juni 2020

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden