Droogte 2020

aardappelen akkerbouw aardappelperceel droogte beregening

Inside Aardappelen

Hoe groeien in Europa de aardappelen?

In de meeste landen in Noordwest-Europa is het deze dagen heet en droog. De regenval van een week geleden is daarmee weer snel verdampt. Aardappelgewassen kregen maar kortstondig verlichting. Het blijft erg droog. Wat doet dat met de gewasgroei?
26 Juni 2020
kuilvoer snijmais voederbieten

Inside Voer

'Gras en aardappelen schaars op voermarkt'

Sinds het bijhouden van de DCA Indicatieprijzen is er bij enkele producten nooit eerder zoveel stabiliteit in prijs geweest. Vooral de prijs van snijmaïs blijft lang stabiel op hoog niveau. Staat er eindelijk verandering op de planning?
23 Juni 2020
koeien Nieuw-Zeeland

Nieuws Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeelandse melker vreest voertekort

Met dat op het zuidelijk halfrond de winter begint, komt er eindelijk regen uit de lucht vallen. Nieuw-Zeeland mocht de laatste weken weliswaar een flinke hoeveelheid  verwelkomen, maar voor veel melkveehouders komt dit waarschijnlijk te laat. De Nieuw-Zeelandse overheid stelt daarom behoorlijke compensatiegelden...
22 Juni 2020
akkerbouw uien uienareaal uienveld

Inside Uien

De top van de uienoogst is er inmiddels vanaf

Het is nog te vroeg om een voorspelling voor de uienoogst 2020 te maken, maar een topopbrengst zal het zeker niet worden. Zo veel is duidelijk na een zeer droog voorjaar met een moeizame opkomst. De huidige regenval brengt wel verlichting.
18 Juni 2020
regen modder

Nieuws Agroweer

Stortregen op Walcheren verdwijnt in droge grond

Rondom het Zeeuwse Vlissingen is sinds woensdagochtend meer dan 100 millimeter regen gevallen. Net als eerder deze week in het Gelderse Winterswijk, was de extreme piek van 100 millimeter en meer zeer plaatselijk. De meeste akkerbouwers in de regio Vlissingen registreerden 50-70 millimeter regen.
18 Juni 2020
aardappelen aardappelperceel droogte beregening

Nieuws Rabobank

'Droogte bepalend voor saldo akkerbouwer'

Rabobank verwacht dat aanhoudende droogte voor het derde jaar op rij grote impact gaat hebben op de akkerbouw. Klimaatadaptatie wordt daarom een steeds belangrijker onderdeel voor de bedrijfsvoering van de akkerbouwer.
18 Juni 2020
mais maisveld

Inside Voer

Regen zorgt voor wat rust op de voermarkt

De regen lost misschien niet alles op, maar het weet wel weer wat rust te brengen op de voermarkt. Dat laten de handelaren deze week weten. Waar wat onrust begon op te borrelen rondom de maïsopbrengst en de hoeveelheid gras, lijkt dit inmiddels wat gas terug te nemen.
16 Juni 2020
droogte beregening

Nieuws Weer

Droogteproblemen nog niet van de baan

Een lagere oogst door de droogte van de afgelopen weken is voor Oost- en Zuid-Nederland is nog steeds een reëel scenario. Dat blijkt uit de nieuwe droogtemonitor die woensdag is gepubliceerd en meldt dat de neerslag afgelopen week 'slechts' voor verlichting heeft gezorgd.
11 Juni 2020

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden