Mais

KWS

Aangeboden door KWS

Ook krachtvoermaïs geoogst?

Dit seizoen is weer meer Megusto geteeld. En niet zonder reden. Al voor het vijfde achtereenvolgende jaar scoort het maisras Megusto als beste met de hoogste voederwaardeopbrengst op de Aanbevelende Rassenlijsten van Nederland en België.
18 Oktober 2021
Syngenta

Aangeboden door Syngenta Seeds

Maïs te vroeg oogsten: wat kost dat nu eigenlijk?

Door de wisselende weersomstandigheden dit groeiseizoen is de maïs dit jaar gemiddeld in Nederland later rijp. Het advies is vanzelfsprekend om maïs altijd rijp te laten worden, maar wat is hiervoor de reden? Wat kunnen de verliezen zijn bij toch vroeger oogsten? We hebben voor u een en ander kort uitgelegd en de globale (dervings)kosten op een rij gezet.
11 Oktober 2021
KWS

Aangeboden door KWS

Uitstel inzaaien vanggewas op zand- en lössgrond

Demissioniar minister Schouten heeft de uiterste inzaaidatum voor een vanggewas na de oogst van maïs als silomaïs (op zand- en lössgrond) voor dit seizoen naar 31 oktober verschoven. Voorwaarde is wel dat het vanggewas binnen drie etmalen na de oogst moet worden gezaaid.
4 Oktober 2021
hakselen maisoogst kuilmais

Nieuws Landbouw

4 weken extra voor oogst maïs en zaai vanggewas

Agrarische ondernemers krijgen tot 31 oktober de tijd om gewassen als maïs te oogsten en vervolgens een vanggewas in te zaaien. Demissionair minister van LNV Carola Schouten strijkt, met het oog op de praktijksituatie, met de hand over het hart.
30 September 2021
limagrain

Aangeboden door Limagrain

Maïs later rijp: dit zijn je opties

Door gemiddeld een latere inzaai, trage opkomst en koude maanden juli en augustus zien we momenteel een behoorlijk latere afrijping van snijmaïs dan we de laatste jaren gewend waren. In dit artikel de actuele afrijping en mogelijkheden voor een latere maïsoogst.
14 September 2021
limagrain

Aangeboden door Limagrain

Video: hoe bepaal je drogestofgehalte snijmaïs

Om de maximale voederwaardekwaliteit te halen uit maïs, is het belangrijk dat je op een voldoende hoog drogestofgehalte inkuilt. Nu we richting de oogst gaan, is het daarom van belang om regelmatig te kijken bij de maïs hoe de afrijping verloopt.
7 September 2021
maisoogst

Ruwvoertour Maïs

Goede maïs vraagt om goede voorbereiding

Weliswaar later dan de afgelopen jaren, maar de maïsoogst is aanstaande. Na maanden van zorg en aandacht is het nu zaak het gewas netjes in de kuil te krijgen. Met een goede voorbereiding kun je veel problemen rondom de oogst voorblijven.
2 September 2021
limagrain

Aangeboden door Limagrain

De maïsdemo's gaan van start

In september worden op maïsdemovelden in heel Nederland bijeenkomsten georganiseerd. Bezoekt u een maïsdemo, dan krijgt u informatie over maïsrassen, ontwikkelingen in de teelt en de actuele gewasstand.
31 Augustus 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden