Mais

hakselen hakselaar maisoogst snijmais

Nieuws NMV

Zaaidatum vanggewas na maïs vaak onhaalbaar

De Nederlandse Melkveehouders Vakbond (NMV) slaat alarm over de verplichte teelt van een vanggewas na maïs op zand- of lössgronden. Door de relatief koud en nat verlopen lente en zomer is veel maïs op 1 oktober -de datum dat het vanggewas gezaaid moet zijn- nog niet rijp en komen telers met het vanggewas in de knel.
30 Augustus 2021
KWS

Aangeboden door KWS

Stikstof vangen en eiwit produceren?

Stikstof vangen en eiwit produceren? Zaai dan Snelle Lente Rogge na de maïs! Met Snelle Lente Rogge wordt als vanggewas voldaan aan de eis om te voldoen aan de nitraatrichtlijn door reststikstof te 'vangen' en uitspoeling op maïspercelen daarmee zoveel mogelijk te beperken. Daarnaast is Snelle Lente Rogge heel goed geschikt om in het voorjaar als ruwvoer te oogsten. Dit levert veel drogestof en eiwit en voorziet daarmee perfect in de behoefte om meer zelfvoorzienend te zijn in eiwit en daarmee minder afhankelijk van dure externe eiwitbronnen.
27 Augustus 2021
limagrain

Aangeboden door Limagrain

Agrility: Nieuwe tool voor maïsteelt

Agrility is het teeltondersteunende platform van Limagrain voor snijmaïs. Deze nieuwe tool maakt gebruik van historische en actuele bodemdata, weersomstandigheden, satellietwaarnemingen en rekenmodellen. Het doel is een nog efficiëntere maïsteelt met hogere opbrengst en kwaliteit.
17 Augustus 2021
Ruwvoertour 2021

Ruwvoertour Maïs

Telers zien gele vlekken op maïsblad, hoe komt dat?

Diverse melkveehouders die meedoen aan de Boerenbusiness Ruwvoertour zien op de percelen snijmaïs gele vlekken op het blad verschijnen. Hiermee dringt bij hen de vraag op: wat is hiervan de oorzaak en kan er iets tegen worden gedaan?
10 Augustus 2021
Ruwvoertour 2021

Ruwvoertour Maïs- Week 29

De eerste pluimen zichtbaar in de maïs

In het zuiden van het land zijn de eerste pluimen in de maïs zichtbaar. Daarmee komt er zo goed als een eind aan de lengtegroei. Over het algemeen is de maïs de afgelopen 2 weken goed bijgetrokken en kan de golfzetting straks van start. 
20 Juli 2021
Ruwvoertour 2021

Ruwvoertour Maïs- Week 28

Maïspercelen de 2 meter voorbij

De maïspercelen van de Boerenbusiness Ruwvoertour zijn de afgelopen weken goed bijgetrokken. In de eerste week van juli zagen de percelen er op verschillende plekken in het land nog somber uit, maar dat is nu niet meer het geval. 
16 Juli 2021
akkerbouw regen

Ruwvoertour Week 28

Limburg krijgt het weer zwaar te verduren

Het weer lijkt in Limburg de laatste weken niet normaal te kunnen gaan met de hevige regenbuien. Waar de percelen en het bedrijf van Limburgse melkveehouder Silvain Kusters eerder werd overgeslagen, heeft hij de afgelopen weken regen genoeg gehad. Het verlangen naar vast zomerweer voor het maaien van de derde snede is dan ook groot. 
14 Juli 2021
tarweoogst tarwe - agri graan - agri

Inside Granen&Grondstof

Graannoteringen stijgen na neutraal rapport VS

Het Amerikaanse ministerie van landbouw (USDA) heeft gisteren (maandag 12 juli) het WASDE-rapport over juli gepubliceerd. Vooral zomertarwe in de VS valt tegen, maar analisten noemen het rapport verder neutraal van toon. De noteringen op de Amerikaanse termijnmarkt CBoT liepen echter op.
13 Juli 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden