Voederbieten

limagrain

Aangeboden door Limagrain

De comeback van de voederbiet

De voederbietenteelt stijgt weer in populariteit. Dat is niet zo vreemd, want voederbieten hebben een hoge VEM- en DVE-waarde en brengen veel op. In België heeft het onderzoeksinstituut ILVO de afgelopen jaren veel onderzoek gedaan naar de voederbiet. Daaruit blijkt dat het gebruik van voederbieten in het rantsoen zorgt voor een verhoogde ruwvoeropname en een mogelijke besparing op krachtvoer.
25 Januari 2021
KWS

Aangeboden door KWS

Extra veel en smakelijk voer met voederbieten

De voederbiet wint verder aan populariteit. Binnen de vergroeningseisen van het Gemeenschappelijk landbouwbeleid, blijken voederbieten een uitstekend derde gewas. In 2014 telde ons land nog 280 hectare voederbieten. In 2019 lag dit al op 2.110 hectare. Gemiddeld teelde een bedrijf vorig jaar zo'n 2,7 hectare voederbieten. Dit jaar is het areaal verder gegroeid.
2 November 2020
Berg fourage

Aangeboden door Berg Fourage

'Voederbiet geeft extreme stijging in vet en eiwit'

Voor Gijsbert van den Berg, melkveehouder op Kampereiland (OV), staat het vast: ook dit seizoen gaat hij weer voederbieten voeren. Een extreme stijging in vet- en eiwitgehalte hebben hem afgelopen jaren overtuigd. ''Al na drie dagen zie je verschil in de tank. Bij mij zette de stijging van 0,05 door tot 0,20 procent extra eiwit met de voederbieten. Ik ken maar weinig voedermiddelen die zo'n toename laten zien.''
18 September 2020
limagrain

Aangeboden door Limagrain

Bestrijd bladschimmels voor maximale opbrengst

Na de droge en hete periode is er op de meeste percelen voederbieten inmiddels weer veel nieuw blad gevormd. Dit nieuwe blad heeft nog geen gewasbescherming ontvangen en is daardoor vatbaar voor infectie door bladschimmels. De schimmeldruk is momenteel hoog.
10 September 2020
mais ruwvoertour2020

Ruwvoertour Week 21

Maïs en voederbieten last van schade

De laatste week hebben gewassen op verschillende percelen schade opgelopen door vorst- of stuifschade. Ook in de Boerenbusiness Ruwvoertour is dit terug te zien. Er is overigens wel verschil in schade bij de deelnemers.
21 Mei 2020
KWS

Aangeboden door KWS

WUR open teelten test 12 voederbietenrassen

De voederbiet wint verder aan populariteit. In 2014 telde ons land nog 280 hectare voederbieten. In 2019 lag dit al op 2.110 hectare. Gemiddeld teelde een bedrijf vorig jaar zo'n 2,7 hectare voederbieten. Ook in 2020 worden volop voederbieten geteeld
12 Mei 2020
voederbieten ruwvoertour2020

Ruwvoertour Week 18

Eerste voederbieten komen boven de grond

Bij een aantal deelnemers van de Ruwvoertour zijn de voederbieten gekiemd en nu boven de grond gekomen, zo'n 9 tot 10 dagen nadat deze zijn gezaaid. Ook een maïsperceel van de Ruwvoertour begint te kiemen.
29 April 2020
limagrain

Aangeboden door Limagrain

'Smakelijkheid vind ik het grootste voordeel'

Net als een groeiend aantal collega's zocht melkveehouder Rens Biemans naar een manier om nog meer melk uit eigen voer te produceren. 'We hebben ruim land en meer dan genoeg gras. Op een demomiddag zag ik voederbieten en dat leek me het proberen waard.'
17 Maart 2020

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden