Ruwvoertour 2020

melkveebedrijf kuilgras kuilvoer kuil

Aangeboden door ForFarmers

Ook een beetje broei kost verrassend veel geld

Stijgende temperaturen vergroten de kans op broei in de kuil en aan het voerhek. De gevolgen zijn veel groter dan je zou denken: een bedrijf met 100 melkkoeien kan al bij 5 procent broei in de kuil in drie maanden tijd zo'n € 6000,- melkgeld mislopen. Waarom is de impact zo groot en hoe voorkom je het?
12 Augustus 2020
aardappeloogst Gewastour2020

Ruwvoertour Week 33

Winterveldbonen oogsten en gras zaaien

Een aantal weken geleden heeft de deelnemer van de Boerenbusiness Ruwvoertour uit Nieuwerkerk zijn perceel winterveldbonen geoogst. De opbrengst hiervan was beviel goed en het perceel staat er weer groen bij.
10 Augustus 2020

Ruwvoertour Week 31

Laatste perceel maïs nu ook in de pluim

De meeste percelen van de Boerenbusiness Ruwvoertour staan al een aantal weken in de pluim en hebben al een flinke kolf gemaakt. Deze week is op het perceel in Zeewolde ook een pluim op de plant gekomen.
3 Augustus 2020
ruwvoertour2020

Ruwvoertour Week 31

Grote kolven zichtbaar in maïs Ruwvoertour

De afgelopen week is de maïs van de Boerenbusiness Ruwvoertour op sommige percelen door de drie meter grens geschoten, op een paar percelen zijn ook de kolven en het bestuiven goed te zien.
27 Juli 2020
grasland platteland

Aangeboden door OCI

Graslandverbetering planmatig aanpakken

2020 gaat de boeken in als een jaar met een extreem droog voorjaar. Hoe de rest van het groeiseizoen gaat uitpakken wisten we begin juli nog niet. Wat wel zeker is dat de botanische samenstelling van het gras er met het derde droge jaar op rij zeker niet beter op is geworden. De grote vraag nu is wat we hier aan kunnen doen, wanneer en hoe?
23 Juli 2020
mais ruwvoertour2020

Ruwvoertour Week 27

Maïs Ruwvoertour schiet de twee meter voorbij

Een aantal maïspercelen van de Boerenbusiness Ruwvoertour zijn de twee meter voorbij, de maïs is de afgelopen weken snel gegroeid en de andere percelen zullen dan ook snel volgen.
3 Juli 2020
spuiten gewasbescherming maisveld

Aangeboden door ForFarmers

Onkruid wegwerken dat eerste bestrijding overleeft

Na het wegvallen van gewasbeschermingsmiddel Clio is de bestrijding van met name gladvingergras in mais een uitdaging. Onkruidbestrijding voor opkomst biedt in sommige gevallen uitkomst, maar bij een hoge onkruiddruk niet altijd. Moet je het dan na een eerste bespuiting nog een keer bespuiten, of zijn er andere mogelijkheden?
3 Juli 2020
ruwvoertour2020

Ruwvoertour Week 27

Grasland bemesten en beregenen

De afgelopen week hebben een aantal deelnemers van de Boerenbusiness Ruwvoertour hun graspercelen gemaaid en ingekuild of in de baal gestopt. Deze week zijn zij vooral bezig met het bemesten van deze percelen.
1 Juli 2020

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden