Agrifood

gras koeien

Opinie Aalt Dijkhuizen

Nederlandse agri & food sector voorbeeld voor Parijs

De opwarming van aarde moet binnen de 2 graden Celsius blijven en de uitstoot van broekasgassen moet sterk worden beperkt. Ook de voedselvoorziening mag niet in gevaar komen. Deze afspraken in het Klimaatakkoord van Parijs roepen de vraag op: hoe kunnen we in lijn met dit akkoord het beste voorzien in de groeiende vraag naar voedsel?
4 December 2020
Boerenbusiness

Nieuws Agrifoodmonitor

Consument waardeert agri- en foodsector meer

Al jarenlang daalt de waardering voor de landbouw en de voedselsector in Nederland. Daar is dit jaar verandering in gekomen, zo blijkt uit de Agrifoodmonitor die de Wageningen Economic Research uitvoert in opdracht van Topsector Agri & Food.
12 Oktober 2020
financieel rekenen euro rekenmachine

Opinie Johan Geeroms

Agrifood: 5 nieuwe uitdagingen

Op het eerste gezicht lijkt de wereldwijde agrifood-sector goed te presteren, geholpen door de groeiende wereldbevolking, vooral in Azië. Het is dan ook even schrikken als je de grafiek ziet van de winstgevendheid over de afgelopen 5 jaar.
3 Maart 2020
supermarkt groente

Nieuws ABN Amro

Nederlandse foodsector groeit enkel buiten de EU

De Nederlandse foodsector kan groeien door te voldoen aan de vraag naar kwalitatief goed voedsel vanuit Azië en Afrika. De vraag binnen de Europese Unie loopt tegen haar grenzen aan, stelt ABN Amro in een prognose. Kort gezegd is de trend: hoe verder weg, hoe hoger de groei. 
21 Januari 2020

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox