Varkenssector

Boerenbusiness

Interview Kees Ligthart

'Varkenshouder investeert ook buiten de sector'

De varkensmarkt is momenteel erg wispelturig. Wat zijn de verwachtingen voor 2020 en hoe investeren varkenshouders de goede verdiensten die in de afgelopen jaren gerealiseerd zijn? Kees Ligthart, agrarisch bedrijfsadviseur bij ABAB, gaat op deze vragen in. Hij signaleert een trend dat varkenshouders vaker kijken naar de mogelijkheid tot investeren buiten de sector, in bijvoorbeeld grond en onroerend goed. 
18 Juni 2020
Schouten landbouwminister Carola Schouten

Nieuws Subsidieplafond

Schouten verdubbelt stopperspot varkenssector

Landbouwminister  Carola Schouten heeft het subsidiebedrag voor de regeling sanering varkenshouderijen meer dan verdubbeld. Het subsidieplafond wordt nu op €455 miljoen gesteld. Dit omdat het merendeel van de aanmeldingen voor de subsidieregeling voldoet aan de eisen.
10 Juni 2020
jan vernooij

Interview Jan Vernooij

'Mooi dat varkenssector verbroedert in crisistijd'

De spanningen in de varkenssector lopen steeds hoger op door de coronacrisis. In een interview met Boerenbusiness vertelt Jan Vernooij, voorzitter sectorcommisie Varkens- en biggenhandel / exporteurs binnen Vee & Logistiek, over zijn kijk op de situatie. 'We moeten een aanspreekpunt hebben die met alle partijen kan praten zonder afzonderlijk belang.'
3 Juni 2020

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden