Rijksoverheid

Nieuws Subsidieplafond

Schouten verdubbelt stopperspot varkenssector

10 Juni 2020 - Chanti Oussoren - 2 reacties

Landbouwminister Carola Schouten heeft het subsidiebedrag voor de regeling Sanering Varkenshouderij meer dan verdubbeld. Het subsidieplafond wordt nu op €455 miljoen gesteld. Dit omdat het merendeel van de aanmeldingen voor de subsidieregeling voldoet aan de eisen.

Varkenshouders konden zich tot 15 januari aanmelden voor de saneringsregeling om voor een stopperssubsidie in aanmerking te komen. Het aantal inschrijvingen lag beduidend hoger dan verwacht, maar of ook alle varkenshouders aan de eisen voldoen moest nog blijken.

407 varkenshouders voldoen
Inmiddels is bekend dat het grote merendeel van de aanmeldingen voldoet aan de eisen. Van de in totaal 502 aanmeldingen voor de regeling voldoen er 407. Het subsidieplafond, dat oorspronkelijk €180 miljoen bedroeg, wordt daarom nu verhoogd met €275 miljoen tot €455 miljoen.

In totaal zal de varkenssector met ruim 900.000 varkens worden gereduceerd. Het meerendeel van de varkenshouders bevinden zich in de vleesvarkenssector, die sector telt 176 aanmeldingen. Een andere 133 aanmeldingen heeft een vermeerderingsbedrijf en 80 aanmeldingen betreffen gesloten bedrijven. De overblijvende 18 aanmeldingen vallen in de catagorie overig.

De eerste varkenshouders hebben al een subsidiebeschikking ontvangen. Het streven van het ministerie is om alle varkenshouders voor eind juli 2020 in hun subsidieaanvraag te kunnen beschikken.

Varkenshouders die niet voldoen
Van de 95 aanmeldingen die niet zijn toegewezen hebben 10 varkenshouders hun aanvraag ingetrokken. Er zijn 40 varkenshouders die niet aan de drempelwaarde voldoen en een andere 40 voldoen niet aan het Besluit emissiearme huivesting. Er zijn 3 aanvragen die niet voldoen aan de 5-jaren eis en 2 aanvragen waren onvolledig.

Varkenshouders ontvangen voor eind juli 2020 een subsidiebeschikking. Voor varkenshouders die niet aan de drempelwaarde voldoen wordt nu gekeken naar het bieden van andere ondersteuning bij het stopzetten van het bedrijf.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Chanti Oussoren

Redacteur bij Boerenbusiness die zich verdiept in de markten van zuivel, varkens(vlees) en voer.
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
2 reacties
Abonnee
info 10 Juni 2020
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=https://www.boerenbusiness.nl/varkens/artikel/10887707/schouten-verdubbelt-stopperspot-varkenssector]Schouten verdubbelt stopperspot varkenssector[/url]
Weer 40 werklozen erbij die alleen de mest niet meer hoeven te transporteren plus de werknemers en de boer zelf , wie zal ze eten en werk geven. Ook schouten?????
11 Juni 2020
info schreef:
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=https://www.boerenbusiness.nl/varkens/artikel/10887707/schouten-verdubbelt-stopperspot-varkenssector]Schouten verdubbelt stopperspot varkenssector[/url]
Weer 40 werklozen erbij die alleen de mest niet meer hoeven te transporteren plus de werknemers en de boer zelf , wie zal ze eten en werk geven. Ook schouten?????
Die transporteurs kunnen wel weer wat anders vervoeren. Het belangrijkste is dat er ruimte komt voor de blijvers en minder erfbetreders over de vloer komen waar geld aan blijft plakken. De varkenshouder moet in de sector weer aanzien krijgen. En niet door de periferie gebruikt worden om het laatste geld uit te wringen.
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden