Tarwemarkt 2020

Marktupdate granenflits

Tarwemarkt buiten adem na prijssprint?

In een week tijd konden zowel de Amerikaanse als Europese tarwenotering er enkele euro's bijschrijven. Nieuwe opbrengstprognoses zette de bulls in het zadel. De vraag is of de markt deze sprint vast kan houden.
13 Juli 2020
graanveld tarwe - agri

Inside Granen & Grondstof

Cruciale weken voor tarwe zijn aangebroken

Met nog een week of 6 tot de eerste combines aan het werk gaan, zijn marktanalisten en boeren druk een schatting te maken voor de komende graanoogst en welk prijsniveau daarbij hoort. In deze fase van het seizoen is sprake van een echte weermarkt. Een beetje regen meer of minder maakt het verschil. Dat geldt ook voor de gewassen.
25 Mei 2020
euro tarwe - agri

Inside Granen & Grondstof

De tarweprijs begint weer met een 2

De Parijse termijnmarkt Matif opende maandagochtend 20 april voor het eerst in 14 maanden boven de €200 per ton. De vrijdag ervoor bereikte de meest actuele tarwekoers al zijn hoogtepunt voor 2020, om maandag verder door te stijgen. Droogte, wereldwijd hamstergedrag en exportbeperkingen zijn koren op de molen voor de bulls.
20 April 2020
droogte

Inside Granen & Grondstof

Het D-woord klinkt weer op tarwemarkt

Zijn de prijsverlagingen op de granenmarkt van korte duur? Welke rol speelt droogte in het Zwarte Zee gebied en wat vertellen de Amerikaanse areaalcijfers? De markt heeft momenteel veel vragen, maar weinig antwoorden. Voor tarwe mag het voorzichtig positief blijven.
6 April 2020
grafiek beurs

Inside Granen & Grondstof

Tarweprijs doet weer forse stap terug

De tarwemarkt is de maand april met een neerwaartse beweging begonnen. Zowel op de CBoT in Chicago als op de Matif in Parijs was woensdag 1 april een fors lagere slotnotering zien. Ook daags erna kleuren de koersen rood.
2 April 2020

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden