Aardappelen

overstroming

Gewastour Waterschade - week 29

'Wachten tot het water zakt, we moeten door'

De schade aan de gewassen in het zuidoosten van Nederland is niet te bevatten. Duizenden hectares rondom de rivieren staan onder water, soms meerdere meters. Af en toe steekt een perceel mais er bovenuit. Het waterpeil zakt ondertussen gestaag maar het duurt nog lange tijd voordat al het water verdwenen is.
20 Juli 2021
overstroming wateroverlast

Inside Weer

Ravage aan gewassen na overstromingen

De schade aan gewassen in het zuidoosten van Nederland en België is niet te overzien. Vooral de uiterwaarden langs de rivier de Maas zijn zwaar getroffen. Gewassen staan 4 meter onder water en zijn afgeschreven. Hoe groot de schade in de buurlanden is blijft lastig in te schatten.
19 Juli 2021
Gewastour 2021

Gewastour aardappel - week 28

Coloradokever vreet flinke schade in aardappelgewas

De snel oprukkende coloradokever lijkt voor aardappeltelers een steeds groter probleem te worden. Uit verschillende regio's komen meldingen binnen van percelen met behoorlijke vraatschade en zeer grote populaties. De bestrijding van de kever is goed mogelijk, maar het juiste moment vinden is cruciaal.
13 Juli 2021

Inside Aardappel

Onderkant termijnmarkt nieuwe oogst gezien?

Hebben we de onderkant van de aardappeltermijnmarkt nieuwe oogst gezien? Welke richting en op welk moment gaat de markt kiezen? DCA-marktexpert Edwin Burgers licht in deze marktupdate de ontwikkelingen op de aardappelmarkt toe.
12 Juli 2021

Inside Aardappel

Aardappelmarkt gaat richting kiezen

Welke richting gaat de aardappelmarkt kiezen in deze week 27 van dit jaar? Hierover en meer, vertelt DCA-marktexpert Edwin Burgers in zijn wekelijkse marktupdate. Hoe ziet de aardappelmarkt er de komende tijd uit?
5 Juli 2021
aardappelen aardappeloogst pootgoedoogst

Nieuws Aardappelen

Fikse straffen voor fraude met aardappelen

De Belgische aardappelverwerker Lutosa is opgelicht door 3 aardappelleveranciers. Zij hebben gesjoemeld met de weegbrug. De fraude is door een privédetective aan het licht gebracht.
2 Juli 2021

Aangeboden door PlantCoaching

'Zaak om bladapparaat in stand te houden'

Door het bijzonder koude voorjaar is de loofontwikkeling van aardappelgewassen achtergebleven ten opzichte van andere jaren. Om een droge en hete periode te kunnen overleven is het zaak dit loofpakket in stand te houden. Dat zegt Philip Kroes van Plantcoaching. Door aan de ziekte- en luisbestrijding bladmeststoffen toe te voegen blijft het gewas vitaal en ben je voorbereid voor een extreme periode.
2 Juli 2021
Gewastour 2021

Gewastour aardappel - week 26

Strijd tegen phytophthora in volle gang

Door de natte weersomstandigheden is het goed opletten met phytophthora. De aardappeltelers die deelnemen aan de Boerenbusiness Gewastour zijn daarom druk doende hun percelen te beschermen tegen de aardappelziekte. Welke strategie voeren zij uit in de strijd tegen phytophthora?
1 Juli 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden