Pootgoedmarkt 2020

aardappelen pootgoed Agrico zakken

Inside Aardappelen

Telersprijs Agrico lager dan vorig jaar

Pootgoedhandelshuis Agrico maakte vandaag in een persbericht de gemiddelde indicatieprijs voor pootgoed bekend. De coöperatie kijkt terug op een zeer uitdagend seizoen. Het coronavirus heeft een grote invloed gehad op de pootgoedmarkt afgelopen jaar.
3 Mei 2021
aardappelen pootgoed

Inside Aardappelen

Hoger aantal plomberingen door stevige vroege export

Dat de pootgoedmarkt het zwaar te verduren heeft dit jaar is duidelijk. De marktsituatie is zelfs zo moeilijk dat Middenmeer al sinds week 44 geen notering meer samenstelt voor Spunta. Een uitzonderlijke situatie. Des te opvallender is het dan ook dat het aantal plomberingen hoger is dan de afgelopen jaren. Hoe zit dat?
11 November 2020
HZPC

Nieuws HZPC Potato Days

'Coronacrisis vergroot noodzaak tot samenwerken'

De plotselinge opkomst van de coronacrisis aan het begin van dit jaar heeft de noodzaak om samen te werken vergroot. Dat kwam woensdag 4 november naar voren op de eerste online versie van de HZPC Potato Days. 'Niet alleen moeten we meer samenwerken, we moeten ook alle beschikbare informatie in de keten delen', aldus Anne Vandenbossche, voorzitter van La Note Globale.
4 November 2020
pootgoed export

Inside Aardappelen

Pootgoedmarkt in mineur door moeizame afzet

De pootgoedmarkt bevindt zich op het moment in een mineurstemming. Telers hebben een redelijk groeiseizoen achter de rug, met een opbrengst die net boven het meerjarig gemiddelde uitkomt. Inmiddels is duidelijk dat de afzet als gevolg van de wereldwijde coronapandemie behoorlijk tegenvalt. Waar gaat nog wel product heen?
22 Oktober 2020
HZPC

Nieuws Jaarresultaten

Prima resultaat HZPC, maar zorgen over corona

Ondanks de coronacrisis heeft HZPC een prima jaar gehad. De omzet is met €14 miljoen gestegen en er zijn in het afgelopen jaar meer pootaardappelen afgezet. Daarentegen was het wel genoodzaakt het dividend te verlagen. Voor komend seizoen ziet het bedrijf meer beren op de weg.
2 Oktober 2020
pootgoed aardappeloogst pootgoedoogst

Inside Aardappelen

Hoe staat het ervoor met de pootgoedoogst?

Door de mooie weersomstandigheden zijn veel pootgoedtelers vandaag de dag druk met rooien. Hoe staat het ervoor met de oogst, wat wordt verwacht van de opbrengst en zijn de eerste resultaten uit de nacontrole echt zo negatief als eerder werd verwacht?
23 September 2020
pootgoed aardappeloogst pootgoedoogst

Inside Aardappelen

Pootgoedseizoen geeft positieve eerste indruk

De pootgoedoogst staat op het punt van beginnen en de eerste indrukken zijn goed. Pootgoedbedrijven verwachten een redelijke opbrengst en ook in de afzet worden nog geen heel grote problemen geconstateerd. Wel is er angst voor de nacontrole als gevolg van de zeer hoge luizendruk dit jaar.
20 Augustus 2020
aardappelen

Inside Pootgoed

Is virus de grootste bedreiging in pootgoed?

Deze weken zijn pootgoedtelers volop bezig met het bepalen van het juiste loofdodingsmoment. Voor verreweg de meeste telers is het een zwaar seizoen qua selectie. Wat mogen telers dit seizoen verwachten als het gaat om de afzet van pootaardappelen?
30 Juli 2020

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden