BoerBurgerBeweging

stal gras grasland weide melkveebedrijf

Nieuws Mest

BBB: 'Ammoniak top 100 minister klopt weer niet'

De nieuwe ammoniak top 100 die minister voor Natuur en Stikstof, Christianne van der Wal, naar de Tweede Kamer heeft gestuurd, klopt volgens de BoerBurgerBeweging ook niet.
20 April 2022
Caroline van der Plas

Nieuws Caroline van der Plas

BoerBurgerBeweging groter dan CDA in peiling

De BoerBurgerBeweging blijft maar stijgen in de peiling van Maurice de Hond. Voor het eerst komt de partij van Caroline van der Plas op 10 zetels uit. Wanneer er nu verkiezen zouden worden gehouden, wordt BBB groter dan het CDA.
11 April 2022
Pieter Omtzigt

Nieuws Verkiezingen

Peiling: Deelname Omtzigt kan BBB vier zetels kosten

Als er nu Tweede Kamerverkiezingen zouden zijn en Pieter Omtzigt zou daar met een eigen lijst aan meedoen, zou hij direct de meerderheid halen met 26 zetels. Dat blijkt uit een peiling van Maurice de Hond. BBB zou 5 zetels krijgen. Wanneer Omtzigt niet mee zou doen, behaalt de partij van Caroline van der Plas in de peiling 9 zetels.
28 Maart 2022
Caroline van der Plas

Nieuws Gemeenteraadsverkiezingen

Winst voor bondgenoten BBB in gemeenteraden

Opnieuw zijn lokale partijen deze gemeenteraadsverkiezingen de grote winnaar in de meeste gemeenten. BoerBurgerBeweging van Caroline van der Plas deed (nog) niet mee, maar de partij verbond haar naam wel aan twintig lokale partijen, de 'BoerBurgerBondgenoten'. De meeste van deze partijen hebben zetelwinst geboekt.
17 Maart 2022
Caroline van der Plas

Nieuws Voedselzekerheid

BBB: Voedselschaarste ligt met oorlog op de loer

Nu 'de graanschuren van Europa' Rusland en Oekraïne in oorlog verkeren en de prijzen van olie, gas en voedsel door het dak schieten, ligt volgens Caroline van der Plas (BBB) voedselschaarste op de loer. Zij stelt Kamervragen over de voedselzekerheid aan de ministers Staghouwer (LNV), Adriaansens (Economische Zaken), Jetten (Klimaat) en Hoekstra (Buitenlandse Zaken) en vraagt hen wat zij hieraan gaan doen.
1 Maart 2022
Caroline van der Plas

Politiek Kabinet Rutte IV

BBB juicht niet voor keuze Staghouwer tot minister

Henk Staghouwer, de nieuwe minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV), wordt niet met open armen ontvangen door BoerBurgerBeweging (BBB).
30 December 2021
wild natuur haas

Nieuws Coalitieakkoord

Rutte laat zich adviseren over staat van Natura 2000

Mark Rutte (VVD), die door de coalitie als formateur is voorgedragen, gaat nadenken en zich laten adviseren over de staat van de natuur in Natura 2000-gebieden en de monitoring daarvan. Dat heeft hij donderdag 16 december geantwoord op vragen van Caroline van der Plas (BBB) tijdens het Kamerdebat over het coalitieakkoord.
16 December 2021
akkerbouw grond voorjaar

Nieuws Politiek

'Rijk mag geen éénjarige pacht meer uitgeven'

De Tweede Kamer wil niet meer dat het Rijksvastgoedbedrijf de 40.000 hectare agrarische grond die het bezit, in éénjarige pacht uitgeeft. Ook moet de regering een regeling in het leven roepen die boeren pachtkorting geeft op de gronden die zij pachten van Rijksvastgoedbedrijf. Mits zij werken aan een duurzame bedrijfsvoering.
7 December 2021

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief