Plantaardig

melk glas

Nieuws Food

Haver wint meeste terrein in plantaardige zuivel

Dat plantaardige vervangers van zuivelproducten flink aan terrein winnen, is vandaag de dag geen ongewone gedachte meer. De Zweedse haverdrankproducent Oatly ziet de markt zelfs zo positief in dat het de stap naar de beurs in New York heeft gezet. Ook in Nederland is haver het snelst groeiende segment als het gaat om alternatieven voor koemelk. Hoe populair zijn deze plantaardige varianten?
3 Maart 2021
vegan Plantaardig eiwit

Nieuws Plantaardige melk

Ook plantaardige melk kent haken en ogen

Plantaardige melk wordt steeds vaker verkozen boven traditionele melk. Inmiddels is er ook volop keuze als het om plantaardige alternatieven. Denk aan sojamelk, havermelk, rijstmelk, en ga maar door. Veel consumenten zien het als milieuvriendelijker alternatief, maar is dat ook echt zo? Want ook plantaardige melk kent haken en ogen.
25 Februari 2021
Beyond Meat vleesvervanger Plantaardig eiwit

Nieuws Joint venture

PepsiCo en Beyond Meat richten joint venture op

Een recent opgerichte joint venture tussen PepsiCo en Beyond Meat moet het aanbod van innovatieve snacks en dranken op basis van plantaardige eiwitten vergroten. Met het 'PLANeT Partnership' wil PepsiCo zijn duurzaamheidsdoelen nastreven, terwijl de producent van vleesvervangers zo juist een grotere doelgroep hoopt te bereiken.
28 Januari 2021
Nestle

Nieuws Food

Britten zien plantaardig dieet niet zitten

De meeste Britse consumenten zien een plantaardig dieet niet zitten, zo toont een recent onderzoek van de British Nutrition Foundation aan. Met name jongeren en ouderen zijn juist wel geïnteresseerd in het volgen van een plantaardig dieet.
14 Januari 2021
Nestle Harvest Gourmet

Nieuws Food

Nestlé wil Azië veroveren met plantaardig voedsel

Voedingsconcern Nestlé speelt in op de groeiende vraag van Chinese consumenten naar plantaardige producten. Onder het merk Harvest Gourmet brengt het onder andere vegetarische burgers, worstjes, nuggets en gehakt op de markt.
10 December 2020
Nestle

Nieuws Food

Nestlé gaat duurzame landbouw verder belonen

Nestlé heeft zichzelf stevige klimaatdoelen opgelegd. Het voedingsconcern wil de CO2-uitstoot komende 10 jaar halveren en tegen 2050 netto nul bereiken. De aanpak is gericht op regeneratieve landbouw, overschakeling op hernieuwbare energie en een groter plantaardig aanbod.
3 December 2020
Plantaardig eiwit melkvervangers

Achtergrond Plantaardig

Vlees- en zuivelvervangers groeien, maar zijn nog klein

Het assortiment vlees- en zuivelvervangers wordt met het jaar groter. Het animo vanuit de industrie stijgt, steeds meer grote internationale vlees- en zuivelverwerkers richten het vizier op de plantaardige markt. Welke ontwikkelingen zijn er gaande?
23 Oktober 2020
kaas Cheddar

Nieuws Investeren

Boermarke: Grote vraag naar plantaardige kaas

Boermarke uit Enschede gaat een nieuwe productielijn bouwen voor plantaardige kazen. Het bedrijf zegt hiermee te willen anticiperen op de grote vraag naar plantaardige alternatieven voor kaas. 
19 Augustus 2020

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief