Nestlé

Nieuws Food

Britten zien plantaardig dieet niet zitten

14 Januari 2021 - Kimberly Bakker

De meeste Britse consumenten zien een plantaardig dieet niet zitten, zo toont recent onderzoek van de British Nutrition Foundation aan. Met name jongeren en ouderen zijn wel geïnteresseerd in het volgen van een plantaardig dieet.

Onderzoek van de British Nutrition Foundation onder Britse volwassenen laat zien dat een ruime meerderheid geen interesse heeft om plantaardig te eten in 2021. Het gaat om een percentage van 66%. De reden? Het dieet is volgens veel Britten te beperkend. "Meer dan 40% van de consumenten gelooft dat een plantaardig dieet volledig veganistisch is en 20% stelt het gelijk aan een vegetarisch dieet", aldus Sara Stanner, de wetenschappelijk directeur van de British Nutrition Foundation.

Volgens haar klopt dit beeld niet. "Een plantaardig dieet bestaat inderdaad voornamelijk uit plantaardig voedsel (zoals brood, rijst, pasta, bonen, groenten, fruit en noten), maar dit wordt wel aangevuld door vis, vlees en zuivelproducten." Daarnaast geeft nog 8% aan helemaal niet te weten wat een plantaardig dieet inhoudt.

Jongeren en ouderen wel geïnteresseerd
Opvallend is wel dat met name jongeren (van 25 tot 35 jaar) en ouderen (van 55 en ouder) geïnteresseerd zijn in het volgen van een plantaardig dieet. Bijna een kwart (22%) van de jongeren en ouderen geeft aan in dit jaar waarschijnlijk of zeer waarschijnlijk een plantaardig dieet te volgen. Daarnaast geeft 16% van de 18 tot 25-jarigen aan al een plantaardig dieet te volgen. Bij de groep van 25 tot 35-jarigen is dat percentage 15%. De meest voorkomende redenen om geen vlees te eten zijn: een ethische reden (53%), beter voor het milieu (52%) en het is gezonder (42%).

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Kimberly Bakker

Kimberly Bakker is allround redacteur bij Boerenbusiness. Daarnaast heeft ze oog voor de social mediakanalen van Boerenbusiness.
Regenradar
Powered by Agroweer

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox