Food

euro

Nieuws Voedselprijzen

Voedselprijzen blijven in 2021 stijgen

De wereldwijde prijzen voor voedsel hebben in december het hoogste punt in 6 jaar bereikt, aldus de Food and Agriculture Organization (FAO). De gestegen grondstofprijzen, zoals tarwe, maïs en soja, liggen hieraan ten grondslag. Daarnaast voorziet de FAO dat de prijzen ook in 2021 blijven stijgen.
8 Januari 2021
consumenten supermarkt retail varkensvlees

Nieuws Food

Foodleverancier kan profiteren van thuiswerker

In 2020 heeft thuiswerken landelijk zijn intrede gedaan en uit recent onderzoek van ABN Amro blijkt dat veel Nederlanders ook in de toekomst 1 of meerdere dagen per week thuis willen werken. Voor foodleveranciers biedt deze ontwikkeling kansen, want voeding kan volgens onderzoek een belangrijke rol spelen in 'vitaal thuiswerken'.
7 Januari 2021
euro Boerenbusiness

Nieuws Food

Nederlandse consument besteedt meer aan voedsel

De Nederlandse consument heeft de afgelopen 10 jaar steeds iets meer van het de totale huishoudelijke uitgaven besteedt aan voeding en niet-alcoholische dranken. Dat tonen nieuwe cijfers van Eurostat aan. Binnen de Europese Unie wordt 13% van de consumptieve bestedingen gebruikt voor voeding.
4 Januari 2021
Nestle Harvest Gourmet

Nieuws Food

Nestlé wil Azië veroveren met plantaardig voedsel

Voedingsconcern Nestlé speelt in op de groeiende vraag van Chinese consumenten naar plantaardige producten. Onder het merk Harvest Gourmet brengt het onder andere vegetarische burgers, worstjes, nuggets en gehakt op de markt.
10 December 2020
supermarkt groente

Nieuws Duurzaamheid

Duurzame verpakking voor consument belangrijker

Consumenten hechten meer waarde aan een duurzame verpakking bij de aankoop van groenten en fruit, zo toont onderzoek van ABN Amro aan. Daaruit blijkt dat een derde van alle respondenten zelfs bereid is extra te betalen voor een duurzame verpakking.
9 December 2020
Nestle

Nieuws Food

Nestlé gaat duurzame landbouw verder belonen

Nestlé heeft zichzelf stevige klimaatdoelen opgelegd. Het voedingsconcern wil de CO2-uitstoot komende 10 jaar halveren en tegen 2050 netto nul bereiken. De aanpak is gericht op regeneratieve landbouw, overschakeling op hernieuwbare energie en een groter plantaardig aanbod.
3 December 2020
zuivel supermarkt Duitsland zuivelconsumptie

Nieuws Voedingsindustrie

Zo produceren we ook in 2050 duurzaam voedsel

De Voedsel- en Landbouworganisatie verwacht dat de wereldbevolking tegen 2050 uitkomt op 9 miljard mensen. Om aan de voedselvraag van die mensen te kunnen voldoen, moet de landbouw bijna 50% meer voedsel, voer en biobrandstoffen produceren dan in 2012. DLL schetst 3 trends waar de industrie op moet inspelen om op een duurzame manier voedsel te kunnen blijven produceren.
18 November 2020
Unilever

Nieuws Unilever

Unilever wil omzet vega-producten fors verhogen

Voedingsmiddelenproducent Unilever wil de omzet van haar vegan en vegetarische producten de komende jaren verhogen naar €1 miljard. Concreet betekent het dat de omzet van deze plantaardige vleesvervangers en zuivelalternatieven over de komende 5 tot 7 jaar moet vervijfvoudigen.
18 November 2020

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox