Rente

gas

Opinie Han de Jong

Stijgende Europese gasprijs buitengewoon onwelkom

De People's Bank of China (PBoC) verlaagt de rente, de Amerikaanse centrale bank Fed houdt de rente onveranderd, terwijl de Europese Centrale Bank (ECB) deze juist verhoogd. Daarbij is de stijgende Europese gasprijs buitengewoon onwelkom.
16 Juni 2023
euro

Opinie Peter Pals

Het gedoe om geld neemt alleen maar verder toe

Vanaf de kredietcrisis in 2010 tot vandaag zien we de bancaire onrust steeds verder toenemen en dat maakt geld lenen lastiger en vooral duurder. Maar goed, er komen meer alternatieven voor bancaire financiering. En deze verschillende vormen van financieren zijn prima met elkaar te combineren.
2 Juni 2023
Podcast Valuta Boerenbusiness

Podcast Valuta met Joost Derks

'Rente blijft stijgen ondanks lonkende recessie'

De Nederlandse economie is in het eerste kwartaal van dit jaar gekrompen, de consumptie loopt achteruit, de lonen stijgen, de rente loopt op en de inflatie is nog altijd te hoog. Voor ondernemers zijn het, los van de politieke risico's, op zijn zachts gezegd uitdagende tijden. Joost Derks, valuta-expert bij iBanFirst geeft in Boerenbusiness Valuta aan presentator Eric de Lijster zijn mening over de huidige ontwikkelingen en blikt vooruit. Ligt een recessie op de loer en wat doet de rente volgende maand als de centrale banken weer vergaderen? 
19 Mei 2023
Podcast Valuta Boerenbusiness

Podcast Valuta met Joost Derks

'Hogere rentes gaan echt effect hebben op economie'

De centrale banken in de Verenigde Staten, de eurozone en het Verenigd Koninkrijk beheersen de inflatie nog altijd onvoldoende. Nieuwe renteverhogingen liggen begin mei daarom in het verschiet. Welke effecten dit gaat hebben op de economie en de koers van euro, dollar en pond, vertelt Joost Derks, valuta-expert van iBanFirst, in BB Valuta.
21 April 2023
dollar

Opinie Han de Jong

Geen financiële crisis door vier cruciale verschillen

Er is geen groot gevaar van financiële instabiliteit op korte termijn. De Europese Centrale Bank (ECB) gaat onverstoorbaar verder met het verhogen van de rente. Hoewel het Amerikaanse inflatiebeeld gunstiger is dan bij ons, gaat de Fed de komende week ook gewoon de rente verhogen. De Chinese economische bedrijvigheid herstelt, maar wel langzaam.
17 Maart 2023

BB TV Edin Mujagic

Banken worden in verlenen kredieten nog strenger

De banken in Nederland worden in de loop van het jaar nog strenger in het verlenen van kredieten aan het bedrijven. Daarbij gaat het rentetarief ook nog eens omhoog. Dit is het gevolg van de rentestappen die de Europese Centrale Bank (ECB) zet, zo zet Edin Mujagic, hoofd econoom bij OHV Vermogensbeheer, uiteen in een gesprek met Eric de Lijster op Foodbusiness TV. 
3 Februari 2023
supermarkt inflatie voedselprijs

Opinie Edin Mujagic

Hoe lang blijft de inflatie nog hoog?

De inflatie is in 2025 rondom het vurig gewenste niveau van 2%. Een werkloosheid die dit jaar klimt naar 4,6% (nog steeds zeer laag, historisch gezien) om in de jaren erna weer te dalen. Economische groei die de komende jaren tussen 1,5 en 2% per jaar uitkomt. En de Amerikaanse centrale bank (Fed) die de rente in 2024 én 25 behoorlijk kan kortwieken.
27 Januari 2023
melkveebedrijf Verenigde Staten sneeuw

Opinie Han de Jong

Strenge winter vertroebelt beetje zicht op economie

De Nederlandse consumenten zijn voor de derde maand op rij iets minder pessimistisch. Dat heeft waarschijnlijk alles te maken met de iets afnemende inflatie en onzekerheid. De Amerikaanse cijfers vallen tegen, maar dat ligt waarschijnlijk aan het strenge winterweer in december. De Chinese cijfers zijn iets beter dan verwacht, tijd om daar het Chinees Nieuwjaar te gaan vieren.
21 Januari 2023

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden