Agroforestry

akkerbouw grond voorjaar perceel

Inside Grond

Hoe gaat het Rijk duizenden hectares bos planten?

De doelstelling van het Rijk is om in 2030 een grote diversiteit aan bos te hebben in Nederland. Daarnaast moet de komende 10 jaar 37.000 hectare bos aangeplant worden, een stijging van 10%. Hoe wil het Rijk die doelstelling realiseren en in hoeverre kan het zogenaamde teeltsysteem 'agroforestry' daar een bijdrage in leveren?
19 November 2020
grond herfst

Inside Grond

Is agroforestry hét plan voor toekomst?

Kringlooplandbouw en duurzaamheid. Het zijn 2 van de vele speerpunten in de plannen van landbouwminister Carola Schouten. Volgens onderzoekers van Wageningen University & Research kan ook het zogenaamde 'agroforestry' onderdeel uitmaken van de 'nieuwe' landbouwsector. Immers, het verhogen van de biodiversiteit is een van de hoofddoelen in dit project. Hoe werkt het precies en is dit hét plan voor de toekomst?
14 Oktober 2020
aardappelen

Nieuws Strokenteelt

Biodiversiteit vergroten met bijzondere strokenteelt

Wageningen University & Research (WUR) is met een bijzonder proefveldonderzoek gestart. Op een akker nabij Lelystad staan rijen walnootbomen en hazelaars met ertussen brede stroken aardappelplanten. Het doel van het zogenaamde 'Agroforestry project' is om de biodiversiteit te vergroten en efficiënter om te gaan met wat de bodem te bieden heeft.
29 Augustus 2020

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox