Cosun Beet Company

Cosun Beet Company

Nieuws Cosun

Terrein oude suikerfabriek in Puttershoek verkocht

Cosun Beet Company heeft het laatste deel van het terrein van de voormalige suikerfabriek in Puttershoek verkocht. Afgelopen december is het laatste stuk verkocht aan het Belgische AG Insurance zo maakte Cosun vandaag in een bericht bekend.
19 Januari 2022
suikerbieten bietenhoop

Achtergrond suiker

'Allulose heeft veel potentie als suikervervanger'

Met de huidige voedingstrends groeit de vraag naar een volwaardige suikervervanger. Het caloriearme allulose kan die rol vervullen en doet dat reeds in landen als de Verenigde Staten en Japan. Er liggen ook kansen voor de Nederlandse suikerbietenteelt. Een consortium van vier bedrijven, waaronder Cosun Beet Company, werkt aan de toelating in Europa.
30 December 2021
akkerbouw suikerbieten bietenoogst bietenplant vorst winter

Nieuws Cosun

Calamiteitenregeling Cosun open vanwege vorst

De vorst van afgelopen dagen heeft lokaal voor schade gezorgd aan de bieten die nog in het land staan. Ook zijn er partijen aan de hoop die niet of niet tijdig zijn afgedekt, meldt Cosun. Cosun heeft daarom een calamiteitenregeling opengesteld van 23 december tot 31 december.
23 December 2021
suikerbieten bietenoogst

Inside Suiker

Gunstig weer zorgt voor hogere suikeropbrengst

De suikerbietencampagne in Nederland is bijna halverwege. Dankzij de gunstige weersomstandigheden ziet Cosun Beet Company het suikerpercentage nog iets verder stijgen. Toch is er wereldwijd sprake van krapte op de suikermarkt met als gevolg een hoge suikerprijs.
4 November 2021
computermuis

Achtergrond Foodketen

'Boer kan online zelf de supermarkt spelen'

Het online bestellen van voedsel moet de bundelingskracht zijn voor de Nederlandse agrarische sector. Boeren en tuinders kunnen het contact met de consument én burger optimaliseren, door hun aanbod lokaal via een online platform aan te bieden. 'De boer kan online zelf voor supermarkt spelen.'
12 Oktober 2021
akkerbouw stikstof percelen snelweg luchtfoto

Nieuws AgriNL

Actieplan tot het verdelen van grond stoppende boer

Elf grote bedrijven in de agrifoodsector, waaronder FrieslandCampina, Vion en Cosun, en LTO Nederland pleiten voor centrale regie voor de herverdeling van grond die vrijkomt doordat boerenbedrijven stoppen of als piekbelaster worden uitgekocht. Daarvoor is €1,5 tot €2 miljard per jaar nodig.
12 Oktober 2021
suikerbieten

Inside Suiker

Europa rekent op prima opbrengst suikerbieten

De oogst van suikerbieten in Europa is inmiddels goed op stoom. De Europese Commissie gaat uit van een opbrengst die iets boven het vijfjarig gemiddelde ligt. De verschillen tussen de lidstaten zijn echter groot en ook in Nederland lopen de regionale opbrengsten uiteen.
7 Oktober 2021
bietenoogst Agrifoto3

Inside Suiker

Wat gaat teler merken van hoge suikerprijs?

De suikerprijs zet op de internationale beurzen een flinke stap omhoog. Door droogte en vorst in Brazilië valt de opbrengst van het suikerriet bij 's werelds grootste suikerproducent tegen. De vraag blijft mede door toepassing in biobrandstof groot en door verstoringen van de logistieke ketens zijn er regionaal zorgen over mogelijke tekorten. Gaat de Nederlandse teler dat merken in de bietenprijs?
18 Augustus 2021

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief