Farm to Fork

biodiversiteit

Nieuws Voedselzekerheid

Brussel wil niet morrelen aan Farm-to-Fork

De Europese landbouwcommissaris Janusz Wojciechowski liet in Brussel niets aan onduidelijkheid te wensen over: de Europese Commissie gaat in het kader van de voedselzekerheid zeker niet afstappen van de Green Deal en Farm-to-Fork-strategie.
17 Maart 2022
energie zonneenergie luchtwasser

Nieuws Klimaat

Strenge doelen landbouw geen inkopper op COP26

De mondiale klimaatconferentie COP26, die afgelopen weekeinde werd afgerond, moet ook stevige gevolgen hebben voor de landbouw, met name voor de uitstoot van broeikasgassen, zo valt te lezen in veel berichten. De Europese Commissie ziet in de conferentie een bevestiging van het ingezette beleid, met name met de Farm-to-Fork (F2F) strategie van adjunct-voorzitter Frans Timmermans.
16 November 2021
Verenigde Staten WitteHuis WashingtonDC

Politiek Landbouwbeleid

Witte Huis trekt ten strijde tegen Farm to Fork

De 'Farm to Fork'-strategie zorgt voor flink wat reuring en niet alleen binnen de Europese Unie. Op wereldniveau begint zich een tweestrijd af te tekenen tussen de benadering van het landbouwbeleid van de EU en de bijna tegengestelde aanpak van de VS.
26 Oktober 2021
veevoer koeien

Nieuws Melk

Flinke krimp melkproductie bij groter aandeel biomelk

Een omschakeling in de Europese melkveehouderij naar 25% biologische productiemethoden, zoals gewenst door de Europese Commissie, komt in Nederland neer op een verlaging van de melkproductie met 9,8%.
25 Oktober 2021
Frans Timmermans

Politiek Farm to Fork

Europarlement stemt massaal voor 'Farm to Fork'

Het Europese Parlement heeft dinsdagavond 19 oktober ingestemd met de 'Farm to Fork'-strategie. De uitslag is een overwinning voor de Green Deal van Eurocommissaris Frans Timmermans.
20 Oktober 2021
Brussel Europese Commissie

Politiek Farm to Fork

Kritiek op Farm to Fork-strategie zwelt aan

De Farm to Fork strategie, één van de paradepaardjes van de Green Deal, krijgt steeds meer kritiek te voorduren. Leden van het Europees parlement zijn verontwaardigd over het achterhouden van een kritisch rapport van het JRC door de Europese Commissie. En deze week brachten 27 Europese brancheverenigingen in de agrisector een verklaring naar buiten waarin ze de Europese beleidsmakers oproepen de ogen niet te sluiten voor de negatieve effecten van de Farm to Fork strategie.
14 Oktober 2021
Europese Commissie

Achtergrond Farm-To-Fork

Farm-to-Fork laat veel potentie onbenut

De Farm-To-Fork en de biodiversiteit strategieën leiden tot een flinke daling van de agrarische productie. De prijzen van levensmiddelen zullen daardoor stijgen terwijl de beoogde milieuwinst nihil is. Toch hebben de strategieën weldegelijk de potentie een succes te worden zowel voor de boer als de maatschappij.
18 September 2021
graanoogst tarweoogst stro tarwe - agri graan - agri

Inside Granen

'Farm to Fork maakt EU afhankelijk van import'

De doelstellingen van de Europese Commissie om de impact op het milieu van de landbouw te reduceren kunnen desastreus uitpakken voor de opbrengsten van gewassen. Daarvoor waarschuwt de Europese koepel van graan- en oliehoudende zadenhandelaren Coceral.
24 Juni 2021

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox