Uienareaal 2021

BB TV Cor Pierik

Wat valt op aan de voorlopige oogstraming?

De aardappeloogst valt tegen dit jaar, maar de gemiddelde uienteler mag niet klagen. Er worden maar liefst een vijfde meer uien geoogst. Cor Pierik, hoofd landbouw bij het CBS, gaat in BB Feiten in op wat opvalt aan de voorlopige oogstraming.
8 November 2021
uien biologisch

Inside Uienmarkt

Uienopbrengst bijgesteld door gebrek aan nagroei

Een areaaluitbreiding van 11% en een nat groeiseizoen lijken ingrediënten voor een jaar met een enorme uienopbrengst. Wel wordt de eerder verwachte recordopbrengst doordat er op dit moment weinig nagroei is nu naar beneden bijgeschaafd.
27 Augustus 2021
uien

Inside Aardappelen

Minder aardappelen, maar meer uien in Vlaanderen

Het aardappelareaal is Vlaanderen is geslonken ten opzichte van vorig jaar. Deze krimp werd al door diverse organisaties verwacht maar is nu bevestigd door het departement van landbouw & visserij na analyse van de perceelsaangifte (meitelling).
22 Juni 2021
uien

Inside Uien

Duitse akkerbouwer stort zich massaal op uien

Duitse telers gaan dit jaar op herhaling met een forse toename van het areaal zaaiuien. Na moeizame jaren in de teelt van consumptieaardappelen zijn het vooral de akkerbouwers die brood zien in de uienteelt. De binnenlandse vraag biedt voldoende ruimte om het extra volume te absorberen.
15 Juni 2021
uien zaaien flevoland zaaiuien

Inside Uien

Hebben goede prijzen invloed op uienareaal?

De uienexport is - zeker de eerste helft van het seizoen - buitengewoon goed verlopen. Hoewel de export de tweede helft van het seizoen rustiger is, blijven de prijzen op een redelijk niveau. Vertalen de goede prijzen van het afgelopen seizoen zich dit jaar naar uitbreiding van de uienteelt?
3 Maart 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden