Consumentengedrag

consumenten supermarkt retail varkensvlees

Nieuws Varkens

Duitse vleesconsumptie op laagste niveau sinds 1989

Duitse consumenten hebben vorig jaar opnieuw minder vlees geconsumeerd. Cijfers van het Duitse Productschap van Landbouw en Voeding (BLE), onderdeel van het landbouwministerie, tonen aan dat de consumptie vorig jaar op het laagste niveau sinds 1989 lag. De coronapandemie en een switch naar plantaardige alternatieven zijn mogelijke oorzaken.
1 April 2022
supermarkt Albert Heijn vleeswaren

Nieuws Varkens

Duitse supermarkt wil enkel Duits varken in schap

De REWE Group, waartoe meerdere Duitse supermarktketens behoren, heeft bekend gemaakt vanaf augustus 2022 enkel nog Duits varkensvlees in haar schappen aan te willen bieden. Er klonk recent nogal wat kritiek over aanbiedingen met goedkoop buitenlands vlees in Duitse supermarkten.
25 Augustus 2021
ForFarmers

Achtergrond ForFarmers

'Grondstofprijzen leiden tot duurder voedsel in winkel'

Bij feedconcern ForFarmers staat de nettowinst onder meer door de relatief hoge grondstofprijzen onder druk. Het bedrijf kan de oplopende kosten voor bijvoorbeeld granen en soja niet doorberekenen aan hun klanten, de veehouders. 'De boer moet meer krijgen voor hun producten als melk, vlees en eieren', zegt topman Yoram Knoop. 'Het kan niet anders dat dit leidt tot stijgende voedselprijzen voor de consument.'
13 Augustus 2021
supermarkt

Nieuws Onderzoek LTO

Duurzamer voedsel heeft potentie als verdienmodel

De helft van de Nederlanders zegt meer te willen betalen voor een herkenbaar, duurzaam geproduceerd Nederlands product van een hoge kwaliteit. Daarbij zijn 2 op de 3 Nederlanders positief over de land- en tuinbouw
12 Augustus 2021
varkens varkensstal

Nieuws Varkens

Nederlander wil varkenshouder behouden

Een groot deel van de Nederlandse bevolking heeft een positieve indruk van de varkens- en pluimveehouderij. Zij wil graag een sterke varkenssector voor het land behouden.
15 Juni 2021

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief