Bedrijfsnieuws Royal A-ware

Interfood Royal A-ware Estland

Nieuws melk

A-ware en Interfood van start in Estland

De gezamenlijke kaasfabriek van E-Piim, Royal A-ware en Interfood in Estland is opgeleverd en heeft de eerste Cheddarkaas geproduceerd. De fabriek draait nog niet op volle capaciteit, maar de eerste stap is gezet, aldus directeur Randel Veerits. De komende maanden wordt de productie verder opgevoerd.
31 Augustus 2023
A-ware Food Group

Nieuws Jaarcijfers 2022

Royal A-ware ziet omzet en winst toenemen

Royal A-ware heeft in 2022 door overnames en gestegen zuivelprijzen een omzetgroei van €1 miljard geboekt. Ook de winst laat een toename zien. De lange termijnstrategie van het snel groeiende zuivelbedrijf lijkt zijn vruchten af te werpen.
3 Augustus 2023
zuivel belgie Olympia A-ware Food Group

Nieuws melk

A-ware België wil verdere stappen verduurzaming

Royal A-ware wil dit jaar in België verdere stappen zetten bij de verduurzaming van haar zuivelketens. Het wil de leveranciers daarbij niet met harde eisen opzadelen, maar duurzaamheidsinitiatieven met extra premies stimuleren
17 Mei 2023
Jan Anker

Interview Jan Anker (CEO A-ware)

'Royal A-ware blijft voluit voor melk gaan'

De zuivelmarkt lijkt met het jaar onvoorspelbaarder te worden. Prijzen gaan met grote bewegingen op en neer en de risico's worden navenant groter. Ook is zuivel niet bij iedereen even populair, tenminste niet bij een meer activistisch deel van de samenleving. Toch houdt Royal A-ware vertrouwen in zuivel, verzekert CEO Jan Anker. Hij houdt goed in de gaten wat er gebeurt in de markt voor zuivelalternatieven, maar de investeringen doet hij in de zuivelsector. 'Wij geloven in melk', zegt Anker kortaf.
10 April 2023
A-ware Food Group

Nieuws zuivel

A-ware gaat ook in Spanje mozzarella maken

Royal A-ware gaat ook kaas maken in Spanje. Daarvoor is een fabriek van Danone gekocht. Deze fabriek staat in het Noord-Spaanse Asturië. A-ware wil er vanaf 2024 mozzarella van koemelk gaan produceren.
31 Maart 2023
A-ware Food Group

Nieuws melk

A-ware verlaagt met 5, Cono met kleine 2 euro

Zuivelonderneming Royal A-ware verlaagt de gangbare melkprijs voor februari in zowel Nederland als België met €5 per 100 kilo. De biologische melkprijs wordt met €4 verlaagd. Cono Kaasmakers doet het voor januari bescheidener aan en verlaagt met bijna €2.
2 Februari 2023
zuivel belgie Olympia A-ware Food Group

Nieuws melk

Olympia maakt nieuwe afspraken in Caring Dairy

Zuivelbedrijf Olympia heeft nieuwe afspraken gemaakt met Unilever om de samenwerking voort te zetten en uit te bouwen. Olympia levert Caring Dairy-zuivel aan het voedingsconcern en zoekt naar verluidt meer leveranciers daarvoor.
19 December 2022
A-ware Food Group

Nieuws A-ware en Deltamiilk

Albert Heijn zet blijvend grasland in tegen CO2

Albert Heijn gaat samen met A-ware en Deltamilk CO2 vastleggen in de bodem. Voor de 450 melkveehouders die participeren in het programma Beter voor Natuur &Klimaat leveren hiervoor een bijdrage via blijvend en kruidenrijk grasland, waarmee koolstof in de bodem wordt vastgelegd.
22 November 2022

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox