Deelnemers Gewastour 2021

Gewastour 2021 Klaasjan Boer

Gewastour Klaasjan Boer

'Lang bewaren totdat uienprijs mij zint'

Klaas Jan Boer, akkerbouwer op de Zeeuwse klei in Kortgene, doe mee aan de Gewastour Uien. Hij is een langbewaarder. 'Het moment van verkoop verschilt, maar ik wacht totdat de prijs mij zint. Soms loont dat.'
8 April 2021
Gewastour 2021

Gewastour René Mesken

'In aardappelhandel valt ook te verdienen'

Iedere week vragen we 1 aardappelteler aan de Boerenbusiness Gewastour Aardappelen naar het perceel, zijn keuzes en zijn visie. Deze week is dat René Mesken, akkerbouwer in Appelscha (FR). Hij pacht heel zijn aardappelareaal en heeft inmiddels zo'n 250 hectare consumptieaardappelen.
31 Maart 2021
Aeres Gewastour 2021

Gewastour Jaco Biesheuvel

'Mislukte proef in uienteelt is ook een conclusie'

Aeres Hogeschool doet voor het tweede jaar mee met de Gewastour uien. In vergelijking met de andere deelnemers zijn dit geen akkerbouwers, maar studenten tuin- en akkerbouw van Aeres Hogeschool. Zij volgen en monitoren het uienperceel dit seizoen, met behulp van Jaco Biesheuvel die de bewerkingen op het perceel uitvoert. 
30 Maart 2021
Gewastour 2021 Tonco Padmos

Gewastour Tonco Padmos

'Telen meerjarige gewassen geeft bodem meer rust'

De Boerenbusiness Gewastour 2021 volgt dit jaar 10 percelen aardappelen van het ras Innovator verspreid over Nederland. Iedere week vragen we 1 aardappelteler naar het perceel, zijn keuzes en visie. Deze week is dat Tonco Padmos, akkerbouwer in Scharendijke (ZL). Het bedrijf bewerkt 300 hectare met diverse gewassen als uien, luzerne, erwten en aardappelen.
24 Maart 2021
Gewastour 2021 Reinder Hogenhout

Gewastour Reinder Hogenhout

'Uien met 4 procent tarra uit bewaring is wat waard'

De Boerenbusiness Gewastour volgt dit jaar 8 percelen met gele zaaiuien in Nederland. Iedere week vragen we een uienteler naar het perceel, zijn keuzes en visie. Deze week is dat Reinder Hogenhout, akkerbouwer in het Friese Kimswerd.
23 Maart 2021
Gewastour 2021

Gewastour Arjen Jakobs

'De teelt van uien beloont heel gauw'

De Boerenbusiness Gewastour volgt dit jaar 8 percelen met gele zaaiuien verspreid over Nederland. Deze week portretteren we deelnemer Arjen Jakobs, die 32 hectare uien teelt op zand in Drenthe. 'Hier op de zandgrond moet je de grond zo stijf mogelijk hebben.'
15 Maart 2021
Gewastour 2021

Gewastour Kees Vrolijk

'Rustig blijven en niet van strategie wisselen'

De Boerenbusiness Gewastour volgt dit jaar 10 percelen aardappelen van het ras Innovator verspreid over Nederland. Iedere week vragen we 1 aardappelteler naar het perceel, zijn keuzes en visie. Deze week is dat Kees Vrolijk, akkerbouwer in het Brabantse Fijnaart.
11 Maart 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden