Voedselimport

mais

Nieuws CBS

Nederland importeert voor 2 miljard euro uit Oekraïne

Oekraïne is een agrarische grootmacht. Daar is al veel over gesproken de laatste weken en dat wordt door de importcijfers van het CBS nog eens bevestigd. Nederland importeerde in 2021 ruim €2 miljard aan goederen uit Oekraïne. Daarvan bestaat €1,8 miljard oftewel 88% uit agrarische goederen.
6 April 2022

BB TV Cor Pierik

Welke rol speelt Oekraïne in onze landbouwimport?

De Nederlandse landbouwexport én -import braken vorig jaar records. Cor Pierik van het Centraal Bureau voor de Statistiek geeft een toelichting op de cijfers. Ook gaat hij in op de vraag welke rol Oekraïne – waar de spanningen met Rusland oplopen – speelt in de Nederlandse landbouwimport.
7 Februari 2022
akkerbouw graanoogst tarweoogst rusland tarwe - agri

Nieuws Import

EU nu topimporteur agriproducten uit Rusland

De ambitie van Rusland om een belangrijke agri-food speler te worden komt tot uiting in de meest recente exportcijfers van het land. Tot en met 10 oktober van dit jaar is de waarde van geëxporteerde agrarische producten fors toegenomen. Europese landen voeren de lijst aan aan.
27 Oktober 2021
haven graanexport

Nieuws Voedselimport

FAO waarschuwt voor record aan importkosten

De Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO) waarschuwt ervoor dat de wereldwijde kosten van voedselimport dit jaar flink stijgen. Naar verwachting stijgen de importkosten dit jaar naar een nieuw record en importeert China meer mais.
14 Juni 2021

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox