Zoete aardappelen

Boerenbusiness

Interview Niels van der Waal

'Zoete aardappelen telen op kleigrond is uitdaging'

Akkerbouwer Niels Van der Waal teelt in de Hoeksche Waard zoete aardappelen op de zware kleigrond onder een biologisch afbreekbare folie. Het is een zeer arbeidsintensieve teelt. 'Het is een uitdaging om de teelt te optimaliseren, ook omdat het een exotisch gewas is.' De zoete aardappelen van Van Der Waal zijn sinds week 48 te vinden in de schappen van Albert Heijn, via coöperatie Nedato.
7 December 2021
Jungheinrich

Aangeboden door Jungheinrich

Aardappelhandel kiest voor unieke oplossing

Hoe krijg je zonder breukschade 30 ton zoete aardappelen vanaf één zijde in de vrachtwagen? En dat bij elke weersomstandigheid en met een werkbaar proces. Met de aanschaf van een krachtigere gebruikte Jungheinrich elektrische heftruck en een bijzondere kistenkantelaar vond John Groeneweg van Aardappelhandel E. Groeneweg & Zn. het antwoord op een lastig probleem. De ondernemer uit Oudewater vertelt.
1 December 2021
Tolsma

Aangeboden door Tolsma Grisnich

Chinese bataat koelen met Nederlandse techniek

Naast aardappelen, uien en peen draaien ze bij Tolsma ook hun hand niet om voor de bewaring van allerlei ‘speciale’ producten. Voor bijvoorbeeld pompoen, knoflook, zoete aardappel en knolselderij heeft de bewaarspecialist alle kennis en materialen in huis. “Wij zeggen eigenlijk nooit nee.”
2 Augustus 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden