Uienexport

uien uienexport

Analyse Uien

Het lukt uienexport niet om echt potten te breken

Het is de laatste weken lauwtjes op de uienmarkt. De exportcijfers die enkele weken achterlopen bevestigen de gematigde stemming onder sorteerders. De uitvoer blijft stabiel en is niet echt om over naar huis te schrijven.
22 Februari 2024
uien

Marktupdate Uien

Verschillen zijn groot in de uienmarkt

Goes baarde opzien deze week met de prijs de beurs op het bord zette. Verschillen zijn groot in de huidige markt en het is maar net hoeveel vertrouwen de teler heeft, op meerdere fronten. In rood is €1 de magische grens. Verkopers vragen dat wel, maar kopers zijn nog erg voorzichtig.
16 Februari 2024
uienexport

Analyse Uien

Afrika zakt weg in de uienexportcijfers

Afrikaanse landen zijn minder aan de markt voor de Nederlandse uien. Daar voor in de plaats zien we verschillende Europese bestemmingen hoger op de lijst verschijnen. Spectaculair veel uien gaan alleen niet weg.
14 Februari 2024
uien

Marktupdate Uien

Telers zijn niet meer zo eensgezind over uienmarkt

Telers die twijfelen of ze de uien tot (ver) in het voorjaar kunnen bewaren informeren steeds meer naar de verkoopmogelijkheden bij afnemers. De echte langbewaarders houden de deur stevig dicht. Het geleidelijk aantrekken van de vraag uit Europa geeft die groep telers vertrouwen.
9 Februari 2024
akkerbouw export uien uienexport

Analyse Uien

Uienexport veert op in derde week januari

Met de trend van magere exportweken is gebroken. In week drie kwam de export eindelijk weer eens ruim boven de 20.000 ton. Of het lek daarmee boven is, dat is een tweede. Afrika blijft namelijk nog wel erg dominant.
8 Februari 2024
uien uienexport

Analyse Uien

Uienexport klimt voorzichtig uit het dal

Het liep in de eerste weken van dit jaar geen storm bij de Nederlandse uienexporteurs, zo blijkt uit de nieuwste cijfers, maar het dieptepunt van vorige week hebben we achter ons gelaten. De overgang van het Afrika- naar het Europa-seizoen gaat niet helemaal vanzelf.
2 Februari 2024
rode uien

Marktupdate Uien

Rood trekt de kar op de uienmarkt

De notering voor gele uien op de beurs in Emmeloord deed een stapje omhoog deze week. Betekent dat een kentering in de wat matige stemming of is er iets anders aan de hand? In rode uien wordt verkend hoe veel rek er er in de markt zit. €80 en meer wordt voor directe levering gewoon gedaan.
2 Februari 2024
export uien

Marktupdate Uien

Stuivertje wisselen tussen bravoure en realiteitszin

Matige exportcijfers en een uienmarkt met weinig handel. De stemming onder sommige telers is daardoor wat aan het schuiven. De telers met de echte topuien worden niet warm of koud, maar de groep daar net onder slaat toch aan het rekenen. Het is immers wel geld dat geboden wordt op uien voor februari of maart.
26 Januari 2024

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden