Uienexport

uienexport Senegal Dakar boot containers

Analyse Uien

Senegal laat het even afweten in de uienexport

De uienexport moet het in de eerste helft van het seizoen vooral van Afrikaanse afnemers hebben. Eén belangrijke koper, Senegal, laat het nu een beetje afweten. Dat is goed terug te zien in de meest actuele exportcijfers over week 46 die donderdag 8 december zijn gepubliceerd.
Vandaag 13:50 uur
uien

Analyse Uien

Baalprijs kan de telersprijs uien amper bijbenen

De uienmarkt is weer flink in beweging. De telersprijzen lopen daarbij volgens sommige insiders wel erg ver voor de muziek uit en de baalprijs heeft moeite te volgen. Aan de stemming onder de telers doet dat niets af maar verschillende sorteerders en commissionairs krabben zich wel even achter de oren.
Vrijdag 16:30 uur
uien Agrifoto4

Analyse Uien

Uien exporttrein rijdt als een boemeltje

De uienexport blijft gestaag doorlopen. Het meeste recente exportcijfer laat zeker geen uitschieter naar boven zien maar een week met ruim 30.000 kun je zeker niet slecht noemen.
Vrijdag 14:05 uur
export uien

Video Uien

Is uienmarkt een wedstrijd ver plassen?

Het lijkt op de uienmarkt niet op te kunnen. De prijzen op de regionale beurzen deden weer een stapje omhoog. Telers komen vaster in het zadel te zitten, zegt DCA-marktexpert Pieter Post. De uienmarkt is één grote babbelbox. Iedereen heeft het over een bonnetje van €60. De huidige markt beweegt zich echter op heel andere niveaus.
Vrijdag 10:05 uur
uien

Analyse Uien

Het is alle hens aan dek op de uienmarkt

Even op adem komen is er niet bij op de uienmarkt. Als een inkoper even verslapt, gaat een ander er met de buit van door, vertelt DCA-marktexpert Pieter Post. De prijzen op de regionale beurzen zitten in de lift en dat geeft de telers vertrouwen. Het gezegde 'beter duur dan niet te koop', is van toepassing op de uienmarkt en gelukkig niet 'bezit van de zaak is het einde van het vermaak'. Voor telers blijft het zaak goed op de uien te passen en zich niet te laten verrassen door kwaliteitsproblemen.
25 November 2022
uienoogst Nieuw-Zeeland

Nieuws Uien

Uiencrisis in Nieuw-Zeeland na moeizaam jaar

Na een moeizaam uienseizoen zijn de prijzen voor gele en rode uien in Nieuw-Zeeland naar een recordhoogte gestegen, of zelfs helemaal niet verkrijgbaar. Nu het barbecueseizoen down under er weer aankomt nemen de tekorten toe.
21 November 2022
uien Agrifoto3

Analyse Uien

Er begint weer wat te rommelen in de uienmarkt

De telers zetten de toon op de uienmarkt en morrend volgen de handelaren en sorteerders. Op december worden zaken gedaan op €35 en dat betekent dat de baalprijs linksom of rechtsom een stap moet maken. Dat besef lijkt nu ook in de markt te komen. Verder maakte het exportcijfer deze week de tongen los.
18 November 2022
uien uienbewaring

Analyse Uien

De uienmarkt ontwikkelt zich positief

Telers met vrije uien ruiken kansen en proberen met het in nemen van een afwachtende houding die kansen te verzilveren, vertelt DCA-markexpert Pieter Post. Telers voelen zich daarin nog eens gesterkt door het exportcijfer deze week. De nieuwe stip op de horizon is €40. De kwaliteit van de uien is daarbij wel een punt van aandacht.
18 November 2022

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox