Uienexport

uienexport

Analyse Uien

Uienexport gaat met veel pieken en dalen

Dat er schommelingen zijn in de uienexport is normaal. Dit seizoen zijn de golfbewegingen wel heel extreem. Weken van 37.000 ton worden afgewisseld met weken van onder de 30.000. Het nieuwste exportcijfer is daar geen uitzondering op.
Gisteren 17:35 uur
uien uienbewaring

Marktupdate Uien

Stemming op de uienmarkt komt er niet echt in

Er gaan best wat uien weg en het aanbod van de uien uit de tijdelijke bewaring droogt wat op. Toch wil de stemming in de uienmarkt er niet echt in komen. Nu komt er wat aanbod los van telers die twijfelen over de bewaarbaarheid. De markt wordt zeker niet overvoerd, maar kopers hoeven ook niet echt op jacht.
18 Oktober 2024
akkerbouw export uien uienexport

Analyse Uien

Een week van hollen in de uienexport

De uienexport gaat met horten en stoten. Na een wat tegenvallende week waarin de export net onder de 30.000 zakte geeft het meeste recente exportcijfers de boer weer moed.
17 Oktober 2024
uien

Marktupdate Uien

Uientelers en verpakkers handhaven status quo

Qua prijzen geen rare uitschieters op de uienmarkt deze week. Sorteerders hebben in de laatste ronde af land nog een keertje de kisten vol gezet en boeren bieden geleidelijk wat aan uit de tijdelijke bewaring. Telers en sorteerders lijken het wel even best te vinden zo en zien straks wel weer verder.
11 Oktober 2024
uien uienexport

Analyse Uien

Uitschieter in uienexport krijgt geen vervolg

Wel of geen boot voor Afrika maakt een groot verschil in de uienexport. De goede export van week 37 krijgt geen vervolg in week 38. Sterker nog, de weekexport is onder de 30.000 ton gezakt.
10 Oktober 2024
uienoogst

Marktupdate Uien

Telers pakken het roer wat vaster in de hand

Zon en wind dat is uienweer. Met een beetje geluk kunnen de laatste uien deze dagen geladen worden. De handel is aan de stroeve kant. Telers stralen echter vertrouwen uit en maken de markt. Groter areaal en een goede export, het zijn de telers die het zien zitten en verwerkers die wat terughoudend zijn. Op de langere termijn kan dit nog alle kanten uit.
4 Oktober 2024
uien uienexport

Analyse Uien

Uienexporteurs trappen het gas diep in

Goed maar niet spectaculair, dat waren de uienexportcijfers kort samengevat tot nu toe. Het meest recente exportcijfer breekt met die trend. Voor de tweede week op rij stijgt de weekexport met 7.000 ton.
2 Oktober 2024
uienoogst

Marktupdate Uien

Vraag houdt heel behoorlijk stand op uienmarkt

Toegegeven, het is weleens drukker geweest in de aflandperiode, maar alles bij elkaar blijft het wel lopen. Daar krijgen telers vertrouwen van. De laatste twee seizoen moeten we maar even buiten beschouwing laten en er zou nog wel wat meer in het vat kunnen zitten.
27 September 2024

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden