Uienexport

uien

Marktupdate Uien

Buien zorgen voor gespreid aanbod plantuien

Het is stelen tussen de buien door om de vroege plantuien binnen te krijgen. Makkelijk werken is anders, maar het zorgt wel voor een gespreid aanbod van plantuien. Door de regen op zijn tijd en de gematigde temperaturen is het wel groeizaam weer, al brengt dat met betrekking tot ziektedruk wel problemen. 
Vrijdag 10:00 uur
akkerbouw export uien uienexport

Analyse Uien

EK of niet, Engeland is belangrijk voor uienexport

In de uienexportcijfers zitten geen rare uitspatting. De 10.000 ton wordt niet aangetikt in week 25 maar dat is ook niets vreemds voor deze tijd van het jaar. Het exportcijfer ligt wel iets boven het vijfjarige gemiddelde.
Donderdag 15:45 uur
caraiben

Analyse Uien

Nederlandse uien in trek in Caribisch gebied

Juni is doorgaans niet de maand waar de Nederlandse uienexporteurs het van moeten hebben. In de eerste volle week van juni dit jaar trekt het exportcijfer naar het vijfjarig gemiddelde voor deze periode.
26 Juni 2024
export uien uienexport

Analyse Uien

De vaart is er uit bij de uienexporteurs

Heel erg druk wil het niet meer worden in de uienexport. Ten opzichte van vorige week is de export wel aangetrokken, maar dat er nu echt potten gebroken worden is ook weer niet het geval.
21 Juni 2024
uien

Marktupdate Uien

Het weer werkt niet mee voor de winterplantuien

Het seizoen voor de uien van oogst 2023 zit er een heel eind op. Kopers leunen achterover en dat doet de prijs voor de telers geen goed. Met de oogst van 2024 is een voorzichtig begin gemaakt. Het weer werkt alleen nog niet erg mee.
14 Juni 2024
uien uienexport

Analyse Uien

Uienexporteurs moeten een veer laten

Het positieve nieuws is dat de 1 miljoen ton grens dit seizoen gepasseerd is door de uienexporteurs. Daar stopt het goede nieuws ook wel in de exportcijfers. De weekexport is namelijk geïmplodeerd.
12 Juni 2024
uien

Analyse Uien

Pitje onder de uienmarkt wordt lager gedraaid

Het vuur gaat eruit in de uienhandel. Goede uien zijn er niet veel meer en verwerkers maken tijd vrij om onderhoud te doen. Voor de plantuien werkt het weer goed mee. Vocht is er voldoende (of te veel) en temperatuur is gematigd. De plantuien groeien gewoon hard.
7 Juni 2024
akkerbouw export uien uienexport

Analyse Uien

Bovengemiddelde export van uien voor deze weken

Beetje bij beetje wordt de achterstand in de uienexport op vorig seizoen ingelopen. Het nieuwste exportcijfer zit weer ruim boven dezelfde week vorig seizoen en ook boven het vijfjarig gemiddelde.
5 Juni 2024

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden