Uienexport

export uien

Marktupdate Uien

Export biedt houvast op stroeve uienmarkt

De uiennoteringen op de regionale beurzen deden deze week een stapje omlaag. De matige stemming onder sorteerders dringt ook door bij telers en sommige worden wat nerveus. De exportcijfers vallen dan weer niet tegen, helemaal als je ze vergelijkt met vorig seizoen.
1 Maart 2024
uienexport Afrika

Analyse Uien

Afrika blijft toch nog aan de markt voor uien

Er mag dan wel veel geklaagd worden over de vraag naar Nederlandse uien, de export blijft redelijk stabiel. In het meest recente exportcijfer over de eerst volle week van februari is er zelfs sprake van een opleving.
29 Februari 2024
uien

Marktupdate Uien

De jeu is er wel een beetje af op de uienmarkt

Het is weleens drukker geweest in de uienhandel. Europese landen moeten het doen voor de Nederlandse export en die houden de boot nog een beetje af. Het effect daarvan is ook wel te merken in de handel op de telers. Voor direct wordt alleen gedaan wat noodzakelijk is door verpakkers en op termijn durft men niet in te stappen op prijzen die telers vragen.
23 Februari 2024
uien uienexport

Analyse Uien

Het lukt uienexport niet om echt potten te breken

Het is de laatste weken lauwtjes op de uienmarkt. De exportcijfers die enkele weken achterlopen bevestigen de gematigde stemming onder sorteerders. De uitvoer blijft stabiel en is niet echt om over naar huis te schrijven.
22 Februari 2024
uien

Marktupdate Uien

Verschillen zijn groot in de uienmarkt

Goes baarde opzien deze week met de prijs de beurs op het bord zette. Verschillen zijn groot in de huidige markt en het is maar net hoeveel vertrouwen de teler heeft, op meerdere fronten. In rood is €1 de magische grens. Verkopers vragen dat wel, maar kopers zijn nog erg voorzichtig.
16 Februari 2024
uienexport

Analyse Uien

Afrika zakt weg in de uienexportcijfers

Afrikaanse landen zijn minder aan de markt voor de Nederlandse uien. Daar voor in de plaats zien we verschillende Europese bestemmingen hoger op de lijst verschijnen. Spectaculair veel uien gaan alleen niet weg.
14 Februari 2024
uien

Marktupdate Uien

Telers zijn niet meer zo eensgezind over uienmarkt

Telers die twijfelen of ze de uien tot (ver) in het voorjaar kunnen bewaren informeren steeds meer naar de verkoopmogelijkheden bij afnemers. De echte langbewaarders houden de deur stevig dicht. Het geleidelijk aantrekken van de vraag uit Europa geeft die groep telers vertrouwen.
9 Februari 2024
akkerbouw export uien uienexport

Analyse Uien

Uienexport veert op in derde week januari

Met de trend van magere exportweken is gebroken. In week drie kwam de export eindelijk weer eens ruim boven de 20.000 ton. Of het lek daarmee boven is, dat is een tweede. Afrika blijft namelijk nog wel erg dominant.
8 Februari 2024

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden