Transportkosten

china

Achtergrond Logistiek

In logistieke keten zijn alle ogen op China gericht

De logistieke keten heeft de ogen deze week gericht op China. De hamvraag: in hoeverre hebben de nieuwe, strengere coronamaatregelen effect op de verzendingen vanuit de Chinese havens? Daarbij zit ook de zevende achtereenvolgende prijsstijging bij de exporteurs in het achterhoofd.
21 Januari 2022
aardappelen aardappelexport

Nieuws Aardappelen

Logistieke chaos beïnvloedt Franse aardappelmarkt

De coronapandemie heeft de logistieke keten behoorlijk in onbalans gebracht. Zo zijn de prijzen voor transport over zee meermaals over de kop gegaan en kampte de transportsector op het land met personeelstekorten. De Franse aardappelmarkt wordt hier ook door getroffen. Verkooporders kunnen vaker niet dan wel op tijd geleverd worden.
18 Januari 2022
transport containers Scheepvaart

Achtergrond Logistiek

Containerprijzen doen wéér stapje naar boven

De containerprijzen hebben deze week wederom een stapje naar boven gezet. Er is een stijging van 1,4% zichtbaar. Met name de hinder in de havens van China, als gevolg van de strenge coronaregels in het land, spelen hier een grote rol in. Voor komende weken worden geen prijsverlagingen verwacht.
14 Januari 2022
export haven Boerenbusiness Scheepvaart

Achtergrond Logistiek

China speelt grote rol in stijgende containerprijzen

Het jaar wordt afgetrapt met een stijging in de gemiddelde prijs voor containervervoer over zee. China speelt een belangrijke rol in de prijsstijging. Zo zorgt het ‘zero covid’-beleid voor opstoppingen in de haven van Ningbo. Tegelijkertijd neemt ook het aantal coronagevallen in de Verenigde Staten toe.
7 Januari 2022
export import

Achtergrond Logistiek

Containerprijzen bewegen opnieuw zijwaarts

De gemiddelde prijs voor containervervoer over zee is deze week wederom zo goed als zijwaarts bewogen. Zowel Drewry als Freightos presteren een stabiele notering. Wel is de verwachting dat de vraag de komende tijd weer kan toenemen. Prijsstijgingen zijn daarmee niet uit te sluiten.
24 December 2021
Nijhof-Wassink Group Erik Schiphorst

Interview Erik Schiphorst

Nijhof-Wassink: 'Liever te druk, dan veel te rustig'

De prijzen voor containervervoer over zee rijzen de pan uit, er is in landen een gigantisch tekort aan vrachtwagenchauffeurs en de kosten voor verpakkingsmaterialen bevinden zich op het hoogste niveau in jaren. Kortom: de logistieke keten heeft met behoorlijke uitdagingen te maken. Je zou zeggen dat het lastig is om het hoofd hoog te houden. We vroegen Erik Schiphorst, directeur van Nijhof-Wassink Group, naar zijn ervaringen.
23 December 2021
export haven logistiek supply chain

Opinie Han de Jong

Lichtpuntje in supply chain op drempel nieuwe jaar

2021 loopt op z'n eind. Dit is mijn laatste wekelijkse macrocommentaar van het jaar. Het is opnieuw een ongebruikelijk, maar voor economen wel heel interessant jaar geworden.
17 December 2021
export transport colombia Scheepvaart

Achtergrond Logistiek

Containervervoer wederom iets duurder

De gemiddelde prijs voor containervervoer over zee ging vorige week voor het eerst in tijden weer omhoog. Slecht nieuws voor de handelaren, importeurs en exporteurs. Deze week is eveneens een plusje zichtbaar. En dat is niet het enige ‘slechte’ nieuws. Logistiek dienstverlener Drewry verwacht dat ook komend jaar niet veel ruimte is voor verlichting.
17 December 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden