Transportkosten

export uien Nieuw-Zeeland containers Scheepvaart

Achtergrond Logistiek

Slecht nieuws: tarieven in de logistiek stijgen weer

De gemiddelde prijs voor containervervoer over zee liet half oktober voor het eerst in maanden een daling zien. En die weg omlaag werd vastgehouden. Daarmee leek het herstel in de logistieke keten ingezet. Niets blijkt minder waar, want deze week is weer een duidelijke stijging zichtbaar. De World Container Index van Drewry gaat met 2,3% omhoog. Ook Freightos meldt dat de dalingen voor nu voorbij zijn.
10 December 2021
Boerenbusiness

Interview Jeroen Tempels

Eurofrigo: 'Dealen met coronachaos en Brexit'

Dat de Nederlandse agro- en foodlogistiek complex en vernuftig in elkaar steekt, is een understatement. Logistiek dienstverlener Eurofrigo opereert dagelijks in de frontlinie en vervult daarmee een cruciale rol in de mondiale ketens. Het bedrijf heeft recent een miljoenenbedrag geïnvesteerd in een hagelnieuw koel- en vrieshuis op de Rotterdamse Maasvlakte en is daarmee klaar voor de toekomst.
9 December 2021
export haven import Scheepvaart

Achtergrond Logistiek

Logistieke keten kent week van stabilisatie

De logistieke keten kende afgelopen week een week van stabilisatie. De World Container Index van logistiek dienstverlener Drewry daalde licht en ook de index van Freightos liet minimale beweging zien. Daarmee kan het herstel van de containerprijzen langzaam worden doorgezet. Al is er nog wel een puntje om in de gaten te houden, namelijk de contractbesprekingen met havenarbeiders in de Verenigde Staten.
3 December 2021
export containers

Inside Logistiek

Hoe de landbouwlogistiek in de VS hapert en stokt

De logistieke problemen in de Verenigde Staten stapelen zich op. De export van agrarische goederen heeft grote vertraging opgelopen en er zijn weinig signalen dat de situatie op korte termijn wordt opgelost. Tegelijkertijd begint ook de import van onder meer medicijnen een veevoer te knellen. Wat is er precies aan de hand en welk geschut trekt de Biden-regering uit de kast om uit deze crisis te komen? 
24 November 2021
haven Rotterdam containers

Nieuws Logistiek

Verstoring van wereldwijde logistiek houdt in 2022 aan

Duizenden containerschepen liggen momenteel voor de kust van Noord-Amerika, Europa en Azië te wachten op een ligplaats. De wereldwijde logistiek is verstoord, wat zorgt voor opstopping in de toeleveringsketen. Deze problemen houden ook volgend jaar aan, verwacht Rabobank.
18 November 2021
containers

Inside Melk

Zuivelsector VS krijgt productie land niet uit

Grote logistieke verstoringen hebben zuivelexporteurs in de VS dit jaar al bijna $1 miljard (bijna €880 miljoen) gekost. Eind vorige week waren ze zelf het thema van een topoverleg van de Amerikaanse zuivelorganisatie NMPF met het Witte Huis, maar een oplossing is er nog niet.
15 November 2021
transport Brexit Engeland

Opinie Jaap Majoor

Opent Engeland na de brexit onze ogen?

Omdat Engeland nu buiten de EU valt, is het voor hun moeilijker geworden om mensen uit Oost-Europa een werkvergunning te geven. Gevolg: het land is ontwricht door een gebrek aan werknemers voor het uitvoeren van het dagelijks werk. Dit moet toch ook onze ogen openen.
22 Oktober 2021
haven logistiek tarwe - agri graan - agri

Inside Granen&Grondstof

Levering grondstoffen voor voer in gevaar

De beschikbaarheid van veevoergrondstoffen staat zwaar onder druk. De bottleneck is om het product van A naar B te krijgen. Er zijn simpelweg te weinig chauffeurs om bulkauto’s te besturen, maar dat is niet het enige. Diverse veevoerbedrijven trekken aan de bel. “Het is code oranje.”
22 Oktober 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden