Melkprijzen

melken koeien

Analyse melk

2023 jaar met toch hoge melkprijs én weinig marge

Melkveehouders maken een moeilijk jaar door. De melkprijs is lager dan in 2022, terwijl allerlei kosten sterk zijn gestegen. Zo slecht als de melkprijs begin dit jaar leek te worden, pakt het ondertussen niet uit. Er wordt nog steeds een hoge melkprijs uitbetaald. Daarmee alleen blijft wel veel ongezegd.
14 November 2023
koeien

Achtergrond Podcast RMV

'Melkprijs kan weer terug naar 60 cent'

Na een periode met stevige verlagingen kan de melkprijs weer aan stijgen denken. De zuivelmarkt is na de zomervakantie onverwacht snel aangetrokken, waarmee de grondstofwaarde van melk duidelijk is toegenomen. 'Als je de melkprijs op basis van de huidige zuivelprijzen uitrekent, dan ligt de grondstofwaarde alweer tussen 45 en 48 cent.' Dit zei Rik Loeters fractievoorzitter van BBB in Gelderland en in het dagelijks leven zuivelhandelaar bij Trigona Dairy Trade dinsdag tijdens een live-podcast van Boerenbusiness op de Rundvee en Mechanisatie Vakdagen in Hardenberg.
26 Oktober 2023
Ammerland

Nieuws melk

Duitse melkprijs behoorlijk lager dan vorig jaar

De gemiddelde Duitse melkprijs komt dit jaar ongeveer uit op €45,00 per 100 kilo. Dat is behoorlijk lager dan het topniveau van vorig jaar, maar wel de tweede hoogste prijs daarna voor de laatste jaren. Wel zijn de onderlinge prijsverschillen tussen noord en zuid sterk opgelopen, tot een record van €8,40 per 100 kilo.
23 Oktober 2023
melken

Nieuws melk

EMB vraagt opnieuw om productiebeperking melk

De European Milk Board (EMB) wil dat de Europese Unie maatregelen neemt om boeren over te halen minder melk te gaan produceren. Volgens voorzitter Kjartan Poulsen is een lagere productie hoognodig om de crisis op de markt te lijf te gaan. De boereninkomens moeten omhoog.
25 September 2023
koeien weidegang grazen

Nieuws Melk

Arla en DOC Kaas verlagen melkprijs niet verder

Ook DOC Kaas en Arla laten de melkprijzen voor augustus ongemoeid. Beide verwerkers...
31 Juli 2023
kaas

Nieuws Melk

Nederland importeert fors meer zuivel uit EU

De Nederlandse import van zuivelproducten is in 2022 sterk gestegen. Dat blijkt uit een terugblik op de zuivelmarkt van ZuivelNL. Zowel in volume als in waarde steeg de invoer van kaas, melk, room en weiproducten. Hierdoor kwam het zuivelhandelsoverschot in 2022 flink hoger uit dan het jaar ervoor.
24 Juli 2023
melkveebedrijf koeien belgie

Nieuws melk

Melkprijs Nederland raakt verder achterop in Europa

De Nederlandse melkprijs is in de maand april verder achterop geraakt ten opzichte van het Europese gemiddelde. De Ierse zuivelaars zitten op het laagste niveau qua uitbetaling, terwijl in Spanje en Finland het meest wordt betaald aan de aangesloten melkveehouders.
6 Juni 2023
zuivel kaasproductie zuivelverwerking

Nieuws melk

Melkprijs maart Nederland onder EU-gemiddelde

In maart dook de Nederlandse melkprijs onder het EU-gemiddelde. Dit blijkt uit de Europese melkprijsvergelijking van de EDF (European Dairy Farmers), zoals gepubliceerd door ZuivelNL. Het is voor het eerst sinds lange jaren.
8 Mei 2023

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden