Christianne van der Wal

koeien stikstof

Nieuws Politiek

Stikstofminister wil snelle stoppers extra belonen

Minister Christianne van der Wal van Natuur en Stikstof (VVD) is aan het bekijken of in bepaalde gebieden veehouders die snel willen stoppen beloond kunnen worden. 'Hoe eerder je stopt, hoe financieel aantrekkelijker het is.'
11 Maart 2022
melkveebedrijf koeien koeienstal

Nieuws Kabinet

Ministers: '30 procent krimp mogelijk, maar geen doel'

De veestapel kan met de kabinetsplannen voor het terugdringen van de stikstofuitstoot met ongeveer 30% krimpen. Dat erkennen ook minister Henk Staghouwer van LNV en Christianne van der Wal voor Natuur en Stikstof. 'Dit is wat het PBL heeft doorgerekend', aldus Van der Wal vanmiddag (woensdag 16 februari) tijdens een webinar van LTO Nederland en het NAJK. Ze benadrukt: 'Het effect kan zijn dat er zoveel procent krimp is, maar dat is helemaal geen doel op zich.'
16 Februari 2022
sloot waterkwaliteit

Nieuws Nitraatrichtlijn

Aanvullende maatregelen 7de Nitraatrichtlijn op til

Op het ministerie van landbouw wordt gewerkt aan een toevoeging op het 7e Actieprogramma Nitraatrichtlijn (AP). In december werd werden de maatregelen door in het 7e AP als onvoldoende beoordeeld voor het halen van de doelen van de Nitraatrichtlijn en de Kaderrichtlijn Water door het Nitraatcomité in Brussel. De inzet van het kabinet is om medio februari het addendum vast te stellen met de aanvullende maatregelen.
20 Januari 2022
Christianne van der Wal

Nieuws Nieuw kabinet

Stikstofminister sluit gedwongen stoppen niet uit

Christianne van der Wal (VVD), de minister van Stikstof en Natuur, sluit niet uit dat veebedrijven uiteindelijk worden gedwongen te stoppen. 'Ik kan het niet uitsluiten. Maar ik zal er alles aan doen om het te voorkomen, want dit is natuurlijk niet wat je wilt', aldus Van der Wal. 
10 Januari 2022
Christianne van der Wal

Achtergrond Christianne van der Wal

Papieren geklets, daar is de stikstofminister niet van

Iemand die niet houdt van 'pappen en nathouden' en knopen durft door te hakken. Een belronde langs Gelderse Statenleden leert dat we met Christianne van der Wal, nu nog gedeputeerde van Gelderland, een minister van Stikstof en Natuur krijgen die (naast prettig in de omgang) een aanpakker is. Eigenschappen die ze als stikstofminister goed kan gebruiken.
4 Januari 2022

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox