Maandanalyse Akkerbouw

uien planten

Analyse Maandupdate Akkerbouw

Prijsverloop akkerbouw stemt tot tevredenheid

Vooral op de aardappel- en uienmarkt zijn akkerbouwers door de boot genomen te spreken over de prijsvorming. Zeker gezien de recente stijgingen. Op de peenmarkt waait een heel andere wind en ook tarwe moet veel terrein prijsgeven.
2 Februari 2023
uien uienbewaring

Analyse Maandupdate akkerbouw

Akkerbouw sluit jaar af met positieve ontwikkeling

De markten voor tarwe, uien en aardappelen hebben 2022 afgesloten met een opwaartse beweging in de prijsvorming gedurende december. Er ligt daarmee een grote verantwoordelijkheid voor het nieuwe jaar. Kunnen de markten deze prijsniveaus vasthouden, doorstijgen of valt de handel stil?
10 Januari 2023
uien

Marktupdate Maandanalyse

Akkerbouwmarkten vliegen alle kanten op

Een eenduidig beeld voor de belangrijkste akkerbouwmarkten is niet te maken. Waar een vasthoudend verkoopbeleid uientelers geen windeieren legt, is het tegenovergestelde waar in de peenmarkt. Ook de aardappelmarkt wil maar niet tot leven komen. Wat kunnen akkerbouwers in de laatste maand van 2022 verwachten?
7 December 2022
ploegen

Analyse Akkerbouw oktober

Seizoen 2023 zet teler voor grote uitdaging

Vooral voor de kapitaalintensieve en daarmee risicovolle teelten staan akkerbouwers voor een grote uitdaging komend seizoen. Het perspectief van de huidige markten, voor bijvoorbeeld aardappelen, uien en peen zijn wisselend. Er liggen kansen, maar ook veel bedreigingen.
3 November 2022
aardappeloogst

Analyse Maandanalyse

Hoge verwachtingen (nog) niet waargemaakt

Hoge verwachtingen voor met name de aardappel- en uienmarkt zijn nog niet waargemaakt voor menig akkerbouwer. De teeltkosten zijn dit seizoen hoog en ook komend seizoen wordt een uitdaging. Een stevige financiële buffer aanleggen is kansen spreiden en wachten op kansen.
6 Oktober 2022
aardappeloogst

Analyse Akkerbouw

Akkerbouwmarkten kijken vooral naar korte termijn

Op de verschillende akkerbouwmarkten wordt kort op de bal gespeeld. De aardappelmarkt is daar het lichtend voorbeeld van. Ook akkerbouwers doen graag nu zaken. Bewaren betekent risico's lopen en bij lonende saldo's wil niet iedereen die lopen.
6 September 2022
aardappelen droogte beregening

Marktupdate Maandanalyse

Akkerbouwproducten in ouderwetse weermarkt

De belangrijke akkerbouwgewassen aardappelen, uien en tarwe bevinden zich in een 'ouderwetse' weermarkt. Zeker nu ook het weerbericht voor de eerste helft van augustus met aanhoudend droog en warm weer op de proppen komt.
4 Augustus 2022
aardappelen

Nieuws Maandanalyse

Akkerbouwer sluit seizoen met gemengde gevoelens af

Akkerbouwers met een traditioneel bouwplan van consumptieaardappelen, zaaiuien, graan en wellicht ook wortelen sluiten seizoen 2021-2022 waarschijnlijk met gemengde gevoelens af. Een explosief gestegen tarweprijs liet de markt voor andere gewassen koud. Kansen waren relatief zeldzaam en de laatste handelsweken zijn voor aardappelen en uien teleurstellend.
7 Juli 2022

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden