Melkprijs Fonterra

Fonterra

Nieuws Zuivel

Winst zuivelreus Fonterra bijna verdubbeld

Fonterra heeft in het eerste kwartaal van het gebroken boekjaar 2022/23 een uitstekend resultaat neergezet. De winst ging bijna over de kop en daar profiteren de leden van de coöperatie van middels een verhoogde dividendprognose. De melkprijs is wel verlaagd nu de zuivelmarktprijzen onder druk staan. 
8 December 2022
Fonterra

Nieuws Jaarcijfers

Leden profiteren van sterk resultaat Fonterra

De winst van Fonterra in het afgelopen gebroken boekjaar (dat eindigde in juli) is nagenoeg gelijk gebleven aan vorig jaar. De omzet steeg wel aanzienlijk, wat een logisch gevolg is van de gestegen zuivelprijzen wereldwijd. De leden van de Nieuw-Zeelandse coöperatie profiteren van het naar eigen zeggen sterke resultaat middels een melkprijs die nog nooit zo hoog was.
22 September 2022
Fonterra

Nieuws Melkprijs

Inflatie drukt melkprijs zuivelgigant Fonterra

Fonterra heeft de melkprijsprognose voor het lopende seizoen in Nieuw-Zeeland verlaagd. De zuivelcoöperatie, die grotendeels afhankelijk is van de vraag op de wereldmarkt, maakt zich zorgen over de hoge inflatie in veel landen.
26 Augustus 2022
melkveebedrijf Fonterra nieuwzeeland Nieuw-Zeeland

Nieuws Melkprijs

Fonterra schroeft melkprijs op voor nieuw seizoen

Nieuw-Zeeland is in juni begonnen aan een nieuw seizoen en daar hoort een nieuwe melkprijs bij. Voor het seizoen, dat loopt van juni tot en met volgend jaar mei, heeft Fonterra de verwachte uitbetalingsprijs verhoogd ten opzichte van de prognose die eerder al werd afgekondigd.
24 Juni 2022
Fonterra

Nieuws Melk

Fonterra houdt bij nieuwe hoge melkprijs slag om arm

Fonterra verwacht voor het nieuwe seizoen 2022/2023 een melkprijs die iets lager uitkomt dan die in het huidige productieseizoen. Het is nog maar een verwachting, maar met extra slagen om de arm. De melkprijs kan ook hoger uitpakken dan de huidige recordmelkprijs.
27 Mei 2022
Fonterra

Nieuws Melkprijs

Fonterra schaaft aan melkprijs

Voor het eerst dit seizoen heeft Fonterra de prognose voor de melkprijs verlaagd. De zuivelmarkt ligt er minder florissant bij, wat de melkprijs moet bekopen. De lagere zuivelprijzen worden veroorzaakt door onrust op veel plekken in de wereld.
9 Mei 2022
Fonterra

Nieuws Halfjaarcijfers

Hoge melkprijs knaagt aan winst Fonterra

De hoge melkprijs zet de resultaten van Fonterra onder druk. Hoewel de omzet in het gebroken boekjaar - dat loopt van juli tot en met januari - fors is toegenomen, maakten de baten een rechtsomkeert. Het goede nieuws is dat de Nieuw-Zeelandse zuivelcoöperatie geen vraaguitval in China signaleert.
17 Maart 2022
Fonterra nieuwzeeland Nieuw-Zeeland

Nieuws melk

Fonterra verhoogt prognose melkprijs 4e keer

Zuivelreus Fonterra verhoogt de melkprijsvoorspelling voor het lopende seizoen 2021/2022 voor de vierde keer. Ten opzichte van de eerste prognose is er daardoor NZ$1,20 per kilo milksolids (droge stof/vet en eiwit) bij de verwachtingsprijs gekomen.
25 Januari 2022

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden