Melkprijs Fonterra

Fonterra

Nieuws melk

Melkprijs Fonterra hoger om GDT-plussen

Fonterra verhoogt de melkprijsverwachting voor het lopende seizoen met tientallen centen vanwege een reeks positieve GDT-veilingen. Ten opzichte van december is daarbij een gemiddeld 10% hogere prijs gerealiseerd. Dat werkt door in de uitbetalingscapaciteit richting boeren.
12 Februari 2024
Fonterra

Nieuws Melk

Fors meer winst en hogere melkprijs bij Fonterra

De Nieuw-Zeelandse zuivelcoöperatie Fonterra heeft de wind in de zeilen. In het eerste kwartaal van het gebroken boekjaar 2023/2024 ging de winst bijna over de kop. Door de verbeterde marge is er ook ruimte om de melkprijs te verhogen. Daarbij ligt ook nog een mooie nabetaling in het verschiet. 
8 December 2023
Fonterra

Nieuws Melk

Fonterra stukje positiever over melkprijs

De verwachtingen voor de melkprijs van Fonterra zijn positiever dan een paar maanden geleden. De Nieuw-Zeelandse zuivelcoöperatie heeft op basis van de aantrekkende zuivelprijzen op de Global Dairy Trade de prognoseprijs voor het lopende seizoen verhoogd.
9 Oktober 2023
Fonterra

Nieuws Melk

Fonterra geruster over markt na tweede record

De Nieuw-Zeelandse zuivelreus Fonterra heeft opnieuw een recordjaar achter de rug, met een iets lagere melkprijs dan het jaar ervoor, maar met een veel hogere winst. De resultaten leken wel op voorhand te worden bedorven door zorgen over de markt, maar nu ziet de onderneming weer een beetje meer licht.
21 September 2023
Fonterra Nieuw-Zeeland

Nieuws Fonterra

Fonterra verlaagt prognose tweede keer in maand

De Nieuw-Zeelandse zuivelreus Fonterra verlaagt de melkprijsprognose voor het nieuwe productieseizoen voor de tweede keer in een maand tijd. Wel met een kleinere stap, maar zicht op verbetering lijkt nog verder weg.
18 Augustus 2023
Fonterra

Nieuws Melk

China noopt Fonterra tot flinke correctie melkprijs

De Nieuw-Zeelandse zuivelcoöperatie Fonterra heeft de melkprijs voor het nieuwe seizoen flink verlaagd. De oorzaak hiervan ligt in China, waar de economie kwakkelt. Dit pakt ongunstig uit voor de exportkansen.
4 Augustus 2023
Fonterra Nieuw-Zeeland

Nieuws melk

Fonterra verlaagt prognose nieuw seizoen

Het Nieuw-Zeelandse Fonterra verlaagt de melkprijsverwachting voor het nieuwe seizoen 2023/2024 ten opzichte van de huidige prijs. Vooral door een zwakke vraag vanuit China. Tegelijkertijd wordt het geconfronteerd met een sterkere binnenlandse concurrentie.
25 Mei 2023
Fonterra

Nieuws Melk

Waterramp Nieuw-Zeeland gaat melkaanvoer drukken

Hoewel de melkaanvoercijfers in Nieuw-Zeeland in januari nog boven het niveau van 2022 lagen, verwacht zuivelreus Fonterra snel een kentering. Dit als gevolg van de cycloon Gabrielle die eerder deze maand verschrikkelijk huishield. Ook boerenbedrijven zijn getroffen. Naast de verwachte lagere melkaanvoer verwacht Fonterra ook een lagere melkprijs.
26 Februari 2023

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden