Poolprijzen uien

zaaiuien

Nieuws Uien

Debutant UienConnect presenteert prima poolprijs

De Nederlandse uienafzet heeft er sinds afgelopen seizoen een nieuwe pool bij: UienConnect Pool. Vier zelfstandige commissionairs hebben de krachten gebundeld. Over hun eerste resultaat, voor gele en rode zaaiuien uit de bewaring, zijn de telers goed te spreken over deze debutant.
Woensdag 10:10 uur
uien uienoogst zaaiuien

Nieuws Uien

Mindere kwaliteit hindert uienpools PPA niet

Ondanks de mindere uienkwaliteit dit oogstjaar is handelsbedrijf PPA goed te spreken over het gerealiseerde resultaat in hun gele en rode uienpool voor af land levering. Die heeft met de markt mee kunnen bewegen. Het eindresultaat ligt behoorlijk hoger dan het meerjarig gemiddelde.
12 December 2023
Uienhandel.com

Interview Machiel Boons

'Uienpool biedt vooral in extreme jaren meerwaarde'

Memorabel zo kunnen we het uienseizoen 2022/23 inmiddels al noemen. En hoewel het seizoen er nog niet op zit zijn telers al druk bezig met de komende oogst. Het weer werkt alleen nog niet zo mee om uien te zaaien. Naast het landwerk ook een moment om eens na te denken over de verkoopstrategie. Hou je de uien vrij, teel je (een deel) op contract of kies je voor een pool? Valt de keuze op een pool dan is keuze dit seizoen uitgebreid met drie pools van Uienhandel.com.
13 April 2023
rode uien

Nieuws Uien

Hoe presteert de uienpool van Uienhandel.com?

De prijs voor de rode zaaiuien in de af landpool van Uienhandel.com is deze week bekend gemaakt. Het is het tweede jaar dat Uienhandel.com een pool heeft voor rode uien. Hoe heeft de pool gepresteerd in een turbulente uienmarkt?
22 December 2022
uienoogst rode uien

Nieuws Uien

PPA vestigt prijsrecord in af land uienpool

Niet eerder betaalde handelsbedrijf PPA zoveel uit in zijn af land pool voor gele en rode zaaiuien die in 2019 werd gestart. Het resultaat van de gele uienpool komt boven de gemiddelde beursnotering uit. Ondanks een uitdagend groeiseizoen lagen de tarrapercentages laag.
19 December 2022
uienoogst

Nieuws Uien

Af land uienpool Agrifirm beter dan in 2018

De af land poolprijs voor gele zaaiuien komt uit op €24,86 per 100 kilo voor oogstjaar 2022. Dat maakt de Apeldoornse coöperatie bekend. Daarmee wordt het oude record van oogstjaar 2018 met €3,86 overtroffen. Van begin augustus tot in oktober zijn er uien geleverd.
13 December 2022
uien tweedejaars plantuien

Inside Uien

Af land-uienpool PPA ruim boven beursprijs

Uienafnemer PPA heeft de resultaten van hun af land pools voor gele en rode zaaiuien bekend gemaakt. Die komen flink boven de gemiddelde beursnotering uit in de af land periode. Dit ondanks een prijsopleving die in de vrije markt merkbaar was.
6 December 2021
uien

Nieuws Uien

Wat doet PPA pool in uienmarkt met 2 gezichten?

De PPA group heeft deze week de poolprijzen van de uien van oogst 2020 bekendgemaakt. Het seizoen ging goed van start volgens PPA met hoge prijzen in het najaar. De tweede helft van het seizoen verliep moeizamer. Wat betekent dit voor de prijs?
15 Juli 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden