Dick Veerman

Oekraine

Opinie Dick Veerman

Oorlog leidt tot geopolitiek voedsel- en energiebeleid

De energie- en voedselbehoefte, Poetins echte wapens in deze oorlog, blijven bestaan. Ook klimaatverandering en de veiligheidsvraagstukken die daarmee samenhangen blijven bestaan en zijn hoog op het prioriteitenlijstje van politici komen te staan. Poetin dwingt de wereld positie te kiezen en zich vanaf nu voor te bereiden op al die uitdagingen tegelijk.
4 Maart 2022
Boerenbusiness

Opinie Petra Berkhout en Dick Veerman

Wie in Nederland mag vervuilen en waarom?

De stikstofcrisis houdt Nederland gevangen. Voor de oplossing kijken beleidsmakers vooral naar de landbouw. Door de focus op de primaire landbouw in politiek en media, vergeten we het cluster van activiteiten daaromheen.
10 November 2021
koeien

Opinie Dick Veerman

Biomassa goed, koe fout. Hoe ontstaat dat beeld?

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) legt in een recente publicatie voor een breder publiek het verschil uit tussen de korte en lange koolstofkringloop. Voor de lange - 'foute' - cyclus gebruikte RVO het beeld van een koe. Maar het klopt niet.
25 Augustus 2021
boerenprotest Farmers Defence Force

Opinie Dick Veerman

Milieuorganisaties en actieboeren vinden elkaar

Boeren en milieuorganisaties lijken in een soort bien étonnés de se trouver ensemble te zijn begonnen aan een slag tegen falend overheidsbeleid op het gebied van stikstof. Overheid en wetgever blijken niet in staat te kiezen tussen natuur en menselijke belangen.
10 Juli 2021

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox