Agroweer

BB TV Weerman Robert de Vries

Heet in West-Europa, tekort neerslag loopt weer op

West-Europa krijgt de komende dagen te maken met zeer warme lucht uit het zuiden. Wat er staat te gebeuren na het weekend en of er nog de nodige neerslag gaat vallen, vertelt weerman Robert de Vries in deze nieuwe agrarische weerupdate. Wat gaat het weer op de lange termijn doen nu de langste dag nadert?
16 Juni 2022

BB TV Weerman Robert de Vries

Wanneer komt die goede bak regen er eens aan?

Het begint bijna een traditie te worden, de droogte in het voorjaar. Opnieuw hebben we daar weer mee te maken, zo begint weerman Robert de Vries zijn weerupdate op Boerenbusiness. Het neerslagtekort loopt op, de haspels draaien waar dat kan en mag. Wanneer komt die goede bak regen er een keer aan?
6 Mei 2022

BB TV Weerman Robert de Vries

Neerslag en vorst: april kan vrij koude maand worden

Na een extreem zonnige maand maart, begint april met sneeuw en nachtvorst. En dat april doet wat hij wil, laat weerman Robert de Vries in zijn verwachting ook doorschemeren. Warm lenteweer zit er voorlopig niet aan te komen april kan zo maar een vrije koude maand worden.
31 Maart 2022

BB TV Robert de Vries

Droog, zon en op grote schaal vorst aan de grond

Een bijzonder krachtig hogedrukgebied domineert deze maand boven West-Europa, zo begint weerman Robert de Vries zijn weerupdate op Boerenbusiness.nl. Met welke omstandigheden de boeren rekening moeten houden met de vroege voorjaarswerkzaamheden op het land, doet De Vries hier uit de doeken.
17 Maart 2022

BB TV Robert de Vries

Mogelijk zonnigste eerste decade van maart ooit

tien dagen van maart wel eens uitermate zonnig worden, laat weerman Robert de Vries doorschemeren in deze Boerenbusiness weerupdate. Goed om te weten voor de voorjaarswerkzaamheden. Zelfs het record uit het roemruchte jaar 1976, bij de meeste ervaren boeren wel bekend, dreigt er aan te gaan. 
4 Maart 2022

BB TV Robert de Vries

Actieve depressies brengen neerslag en zachte lucht

De oogst van onder meer aardappelen, suikerbieten en snijmaïs is nog in volle gang. Soms is het even stelen tussen de buien door, maar komende week lijkt het oppassen geblazen. Weerman Robert de Vries geeft zijn verwachtingen en indrukken van het aanstaande weer.
15 Oktober 2021

BB TV Robert de Vries

Wisselvalliger weer met van tijd tot tijd pittige buien

Veel akkerbouwers die bijvoorbeeld de aardappelen willen rooien, kunnen op hun percelen eerst wel een fatsoenlijke bui regen gebruiken. Zij kunnen de komende dagen op hun wenken worden bediend, zo verwacht weerman Robert de Vries. Maar wordt het daarna ook weer droog om te gaan oogsten?
28 September 2021

BB TV Robert de Vries

Na de warmte kan het best even stevig plenzen

Na een warme eerste helft van deze week, met een hoogtepunt op woensdag 8 september, wordt de warmte weer verdreven. Weerman Robert de Vries geeft zijn verwachting voor de komende dagen. Daarbij komt ook de vraag aan bod: komt de warmte nog terug?
7 September 2021

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief