agroweer

BB TV Robert de Vries

Na extreme wateroverlast blijft het voorlopig droog

Enorme hoeveelheden regen hebben op grote schaal voor wateroverlast in Zuid-Limburg gezorgd. Na de extreme hoeveelheid neerslag in het zuidoosten van Nederland, wordt het volgens weerman Robert de Vries voorlopig droog. En hoe is het weer eigenlijk verder in Europa? 
15 Juli 2021

BB TV Robert de Vries

Word juli weer zo extreem heet als de laatste jaren?

Deze maand juni is bijzonder warm en op veel plaatsen ook nat verlopen, zet weerman Robert de Vries uiteen in zijn agrarische weerupdate. Is dit een voorbode voor weer een extreem hete maand juli? 
29 Juni 2021
regen extreemweer storm

Nieuws Weer

Kustregio krijgt flinke neerslag voor de kiezen

Met de komst van onstabiel zomerweer is lokaal veel neerslag gevallen. Dat ging soms met hagelbuien gepaard. De kustregio's vanaf Zeeland tot Friesland hebben de meeste neerslag voor hun kiezen gekregen. Vooral in Noord-Holland is een gigantische hoeveelheid neerslag gevallen.
21 Juni 2021

BB TV Robert de Vries

Hoe lang houdt het droge en warme weer aan?

Na de koele eerste helft van het voorjaar is het nu volop zomers weer. Maar hoe lang houdt het droge en relatief warme weer aan? Weerman Robert de Vries geeft zijn verwachting. 
9 Juni 2021
beregenen

Inside Weer

Deze zomer vereist het haspel én de sleuvenfrees

We zijn er de laatste 3 jaren gewend aan geraakt: Een gortdroge zomer met nauwelijks regenval. Laat juni een herhaling van dit weertype zien of tapt zomer 2021 uit een ander vaatje? Het ontstaan van hevige en lokale onweersbuien blijft in ieder geval wel een risico, zo tonen de weermodellen.
7 Juni 2021
regen weer modder

Inside Weer

Mei een verzopen maand voor de boer

De laatste dagen van mei verlopen uiterst nat waardoor landwerk opnieuw uitgesteld moet worden tot in juni. Op veel plaatsen is de dubbele hoeveelheid neerslag gevallen deze maand dan wat gemiddeld is. Vochtreserves zijn daardoor meer dan aangevuld.
25 Mei 2021

BB TV Robert de Vries

Vorst aan de grond is komende week mogelijk

Het is kouder dan gemiddeld voor de tijd van het jaar, zegt weerman Robert de Vries. Ook viel er veel regen lokaal. Maar gemiddeld was het toch te droog. Wat zeggen de weermodellen voor de komende tijd?
30 April 2021

BB TV Robert de Vries

Komt er eindelijk warmer weer aan?

Het is koud voor de tijd van het jaar, zegt weerman Robert de Vries. Niet alleen Nederland, maar heel West-Europa heeft ermee te maken. Komt er nu eindelijk warmer weer aan?
16 April 2021

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief