Bedrijfsnieuws Ahold Delhaize

Boerenbusiness

Interview Niels van der Waal

'Zoete aardappelen telen op kleigrond is uitdaging'

Akkerbouwer Niels Van der Waal teelt in de Hoeksche Waard zoete aardappelen op de zware kleigrond onder een biologisch afbreekbare folie. Het is een zeer arbeidsintensieve teelt. 'Het is een uitdaging om de teelt te optimaliseren, ook omdat het een exotisch gewas is.' De zoete aardappelen van Van Der Waal zijn sinds week 48 te vinden in de schappen van Albert Heijn, via coöperatie Nedato.
7 December 2021
supermarkt Albert Heijn vleeswaren

Nieuws Rundvlees

A-ware boer vult nu ook het vleesschap bij Albert Heijn

Albert Heijn stapt over op Nederlands rundvlees voor het eigen huismerk. Het gehakt wordt straks niet meer gedraaid van Argentijns rundvlees, maar van een Nederlandse melkkoe afkomstig van boeren die leverancier zijn bij zuivelproducent A-ware.
18 Oktober 2021
Boerenbusiness

Nieuws Akkerbouw

Lokale telers voelen overname Deen

De eerste overgenomen Deen-supermarkt opent morgen de deuren als Albert Heijn. Voor het einde van het jaar zijn alle filialen omgebouwd tot een AH, DekaMarkt of Vomar. Deen had veel oog voor de lokale telers. Dat wordt gevoeld; door de een meer dan door de ander.
22 September 2021
koeien weidegang

Nieuws Veehouderij

Nederlands weidevlees in opmars

Nederlands rundvlees van weidevee is bezig met een opmars. Na Albert Heijn voert nu ook Jumbo dit vlees in het assortiment. De super werkt hiervoor samen met FrieslandCampina.
21 September 2021
supermarkt Jumbo

Nieuws Vlees

Ook supermarkten geen klant meer bij Gosschalk

De lijst met bedrijven die stoppen met het afnemen van vlees bij Slachterij Gosschalk wordt steeds groter. Na McDonald's zijn ook verscheidene supermarkten gestopt met het afnemen van vlees bij het slachthuis.
6 Juli 2021
Robert van Ballegooijen  A-ware Food Group

Interview Robert van Ballegooijen

'Premie AH-melkstroom kan mogelijk nog groeien'

Zuivelconcern Royal A-Ware gaat de melkstroom naar Albert Heijn flink uitbreiden. Het zogeheten programma 'Beter voor Koe, Natuur & Boer' wordt vanaf einde dit jaar uitgebreid met ongeveer 150 melkveebedrijven die zijn aangesloten bij A-Ware of coöperatie DeltaMilk en melk leveren voor kaas en zuivel van het eigen merk Zaanse Hoeve.
22 April 2021
A-ware Food Group

Nieuws Melk

A-ware breidt melkstroom aan Albert Heijn flink uit

Zuivelconcern Royal A-Ware gaat de melkstroom naar Albert Heijn flink uitbreiden. Het zogeheten programma 'Beter voor Koe, Natuur & Boer wordt vanaf volgend jaar uitgebreid met ongeveer 150 melkveebedrijven die zijn aangesloten bij A-Ware of coöperatie DeltaMilk. 
21 April 2021
supermarkt Albert Heijn groente

Nieuws Keten

Niet FarmerFriendly, maar boerenketens met supers

Mark van den Oever, voorman van Farmers Defence Force (FDF), kondigde op YouTube aan dat woensdag 10 februari de grote dag van FarmerFriendly ging worden. Het pakte anders uit, de supermarkten lopen niet warm voor het door FDF opgerichte label om de marge voor de boer te vergroten.
10 Februari 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden