Bjoern Wylezich / Shutterstock.com

Nieuws Vlees

Ook supermarkten geen klant meer bij Gosschalk

6 Juli 2021 - Chanti Oussoren - 1 reactie

De lijst met bedrijven die stoppen met het afnemen van vlees bij Slachterij Gosschalk wordt steeds groter. Na McDonald's zijn ook verscheidene supermarkten gestopt met het afnemen van vlees bij het slachthuis.

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft de slachterij afgelopen vrijdag met directe ingang gesloten nadat er beelden naar buiten waren gebracht over mishandeling van varkens en koeien. Het slachtproces ligt stil tot de slachterij met een gedegen plan van aanpak komt over waarborging van het dierenwelzijn en acceptabele slachtsnelheid.

McDonald's stopte per direct met het afnemen van vlees, nadat de beelden naar buiten waren gebracht en inmiddels is de slachterij meerdere klanten verloren. Ook supermarktketens Albert Heijn, Boni en Jumbo zijn gestopt met het afnemen van vlees bij Gosschalk.

McDonald's heeft de banden met Gosschalk definitie verbroken en haalt het vlees voortaan bij Vion en Ameco, zo valt te lezen in het AD. Waar de supermarktketens hun vlees voortaan vandaan halen, wordt niet bekend gemaakt. Albert Heijn heeft wel gemeld om ook in de toekomst geen vlees meer bij Gosschalk af te nemen, mochten de deuren weer heropenen.  Jumbo en Boni hebben hierover niets bekendgemaakt.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Chanti Oussoren

Redacteur bij Boerenbusiness die zich verdiept in de markten van zuivel, varkens(vlees) en voer.
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
Abonnee
jan4072 6 Juli 2021
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=https://www.boerenbusiness.nl/agribusiness/artikel/10893134/ook-supermarkten-geen-klant-meer-bij-gosschalk]Ook supermarkten geen klant meer bij Gosschalk[/url]
De reactie van AH is gewoon show voor de Buhne en heeft niks met dierenwelzijn te maken. Ze halen wel rundvlees uit Argentinië. Daar is helemaal geen toezicht op de slachterijen dat maakt het vlees al goedkoper en bovendien zijn de koeien daar nog steeds met groeihormonen behandelt waardoor het nog goedkoper wordt. Bij AH telt alleen de marge die ze kunnen maken. Als ze werkelijk begaan waren met de dieren dan hadden ze zelf wel toezichthouders in dienst om te controleren of hun leveranciers aan hun voorwaarden voldoen en hadden ze Godschalk er allang zelf op aangesproken.
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

Nieuws Emissies

McDonald's sluit bondje met FrieslandCampina

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden