Bedrijfsnieuws Lactalis

Lactalis

Inside Kraft Heinz

Lactalis moet delen van aankoop in VS afstoten

Zuivelreus Lactalis, sinds kort ook eigenaar van Leerdammer kaas, moet in de VS enkele merken afstoten om definitieve goedkeuring te krijgen voor de overname van de zuivelactiviteiten van Kraft Heinz. Dit eist het Amerikaanse ministerie van justitie.
26 November 2021
leerdammer Bel Leerdammer Groupe Bel

Nieuws Melk

Leerdammer verder onder nieuwe manager

Kaasconcern Royal Bel Leerdammer in Schoonrewoerd krijgt na de overname door het Franse zuivelconcern Lactalis een nieuwe algemeen manager. Onder zijn leiding moet er een nieuwe strategie komen. 
6 Oktober 2021
Lactalis

Nieuws Melk

Lactalis mag Bel Leerdammer overnemen

De Franse zuivelaar Lactalis mag Bel Leerdammer overnemen van de eveneens Franse Bel Group. Volgens de Europese Commissie zijn er geen mededingingsproblemen.
27 Augustus 2021
boos vuist protest

Nieuws Melk

Geen melk, maar mest voor Franse zuivelaar in Spanje

Een groep van zeker 500 Spaanse melkveehouders heeft gisteren (maandag 9 augustus) geprotesteerd aan de poort van een zuivelfabriek van Lactalis in de regio Andalusië. Veehouders zijn boos over het in hun ogen lage melkgeld dat zij ontvangen. Bovendien zouden Franse melkveebedrijven die aan Lactalis leveren meer geld krijgen dan de Spaanse leveranciers.
10 Augustus 2021
Lactalis

Achtergrond Lactalis

Waarom Lactalis kiest voor overname Bel Leerdammer

De Franse zuivelgigant Lactalis maakte vorige week bekend dat het vergevorderde plannen heeft om de activiteiten van kaasmerk Bel Leerdammer in Nederland, Duitsland, Italië en Oekraïne over te nemen van het eveneens Franse Bel Group. Welke kansen ziet een van de grootste zuivelaar precies in Bel Leerdammer?
24 Maart 2021
Bel Leerdammer Agrifoto2

Nieuws Overname

Bel Leerdammer straks in handen van Lactalis

De Franse zuivelaar Lactalis heeft vergevorderde plannen om Bel Leerdammer over te nemen. Dat maakt het bekend in een persbericht. Bel Leerdammer is momenteel in handen van het Franse Bel Groep. Goedkeuring van mededingingsautoriteiten wordt tegen het einde van de zomer verwacht.
19 Maart 2021
koeien India

Nieuws Melk

Lactalis komt Indiase melkveehouders tegemoet

De Franse zuivelverwerker Lactalis, die in India actief is onder de naam 'Sunfresh Agro Industries', komt een gedeelte van de Indiase melkveehouders tegemoet door de inkoopprijzen van melk te verhogen. Hiermee moeten de melkveehouders in het land het hoofd boven water kunnen houden na fikse verliezen door de coronacrisis.
15 Februari 2021
koeien

Inside Melk

Franse en Italiaanse melkaanvoer herstelt zich

De melkaanvoer in Frankrijk en Italië zag in augustus een dip, maar over de maand september weten beide landen de melkproductie weer op te schalen. Ondertussen wordt in Frankrijk een zuivelgigant beschuldigd van milieuvervuiling.
19 November 2020

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief