Bedrijfsnieuws Lactalis

Lidl

Nieuws Melk

Lidl Frankrijk koopt zuivel in bij 3 grote concerns

De Franse tak van supermarktketen Lidl heeft voor het lopende jaar zo'n 460 miljoen kilo melk gecontracteerd bij Lactalis, Savencia en Sodiaal, zo meldt het Franse retailblad Lineaires. Er zijn prijzen vastgelegd van net iets boven de €40,00 per 100 liter.
10 Maart 2022
leerdammer Bel Leerdammer Groupe Bel

Nieuws Management

Topman zuivelconcern Lactalis per direct weg

Philipe Palazzi stopt per direct als CEO van Lactalis. Officieel vanwege een verschil van inzicht over de koers, al worden verdere details niet prijsgegeven. Palazzi was slechts dertien maanden actief en onder zijn bewind werd het Nederlandse Leerdammer ingelijfd.
7 Februari 2022
Lactalis

Nieuws Melk

Lactalis sluit akkoord over lagere melkaanvoer

De Franse zuivelreus Lactalis heeft een overeenkomst gesloten met leveranciersvereniging OPLGO om de melkaanvoer drie jaar lang te beperken. Zo willen de partijen minder gevoelig zijn voor schommelingen in de markt.
5 Januari 2022
Lactalis

Nieuws Prijsonderhandelingen

Bel en Lactalis geboycot door grote Duitse super

Edeka heeft een tweetal zuivelproducten van Bel en Lactalis uit het assortiment gehaald. De marktleider onder de supermarktketens in Duitsland vindt de eisen die de zuivelaars stellen op het gebied van de prijs te gortig.
24 December 2021
Lactalis

Nieuws Kraft Heinz

Lactalis moet delen van aankoop in VS afstoten

Zuivelreus Lactalis, sinds kort ook eigenaar van Leerdammer kaas, moet in de VS enkele merken afstoten om definitieve goedkeuring te krijgen voor de overname van de zuivelactiviteiten van Kraft Heinz. Dit eist het Amerikaanse ministerie van justitie.
26 November 2021
leerdammer Bel Leerdammer Groupe Bel

Nieuws Melk

Leerdammer verder onder nieuwe manager

Kaasconcern Royal Bel Leerdammer in Schoonrewoerd krijgt na de overname door het Franse zuivelconcern Lactalis een nieuwe algemeen manager. Onder zijn leiding moet er een nieuwe strategie komen. 
6 Oktober 2021
Lactalis

Nieuws Melk

Lactalis mag Bel Leerdammer overnemen

De Franse zuivelaar Lactalis mag Bel Leerdammer overnemen van de eveneens Franse Bel Group. Volgens de Europese Commissie zijn er geen mededingingsproblemen.
27 Augustus 2021
boos vuist boerenprotest

Nieuws Melk

Geen melk, maar mest voor Franse zuivelaar in Spanje

Een groep van zeker 500 Spaanse melkveehouders heeft gisteren (maandag 9 augustus) geprotesteerd aan de poort van een zuivelfabriek van Lactalis in de regio Andalusië. Veehouders zijn boos over het in hun ogen lage melkgeld dat zij ontvangen. Bovendien zouden Franse melkveebedrijven die aan Lactalis leveren meer geld krijgen dan de Spaanse leveranciers.
10 Augustus 2021

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox