Bedrijfsnieuws Lactalis

Lactalis

Nieuws Melk

Lactalis mag Bel Leerdammer overnemen

De Franse zuivelaar Lactalis mag Bel Leerdammer overnemen van de eveneens Franse Bel Group. Volgens de Europese Commissie zijn er geen mededingingsproblemen.
27 Augustus 2021
boos vuist protest

Nieuws Melk

Geen melk, maar mest voor Franse zuivelaar in Spanje

Een groep van zeker 500 Spaanse melkveehouders heeft gisteren (maandag 9 augustus) geprotesteerd aan de poort van een zuivelfabriek van Lactalis in de regio Andalusië. Veehouders zijn boos over het in hun ogen lage melkgeld dat zij ontvangen. Bovendien zouden Franse melkveebedrijven die aan Lactalis leveren meer geld krijgen dan de Spaanse leveranciers.
10 Augustus 2021
Lactalis

Achtergrond Lactalis

Waarom Lactalis kiest voor overname Bel Leerdammer

De Franse zuivelgigant Lactalis maakte vorige week bekend dat het vergevorderde plannen heeft om de activiteiten van kaasmerk Bel Leerdammer in Nederland, Duitsland, Italië en Oekraïne over te nemen van het eveneens Franse Bel Group. Welke kansen ziet een van de grootste zuivelaar precies in Bel Leerdammer?
24 Maart 2021
Bel Leerdammer Agrifoto2

Nieuws Overname

Bel Leerdammer straks in handen van Lactalis

De Franse zuivelaar Lactalis heeft vergevorderde plannen om Bel Leerdammer over te nemen. Dat maakt het bekend in een persbericht. Bel Leerdammer is momenteel in handen van het Franse Bel Groep. Goedkeuring van mededingingsautoriteiten wordt tegen het einde van de zomer verwacht.
19 Maart 2021
koeien India

Nieuws Melk

Lactalis komt Indiase melkveehouders tegemoet

De Franse zuivelverwerker Lactalis, die in India actief is onder de naam 'Sunfresh Agro Industries', komt een gedeelte van de Indiase melkveehouders tegemoet door de inkoopprijzen van melk te verhogen. Hiermee moeten de melkveehouders in het land het hoofd boven water kunnen houden na fikse verliezen door de coronacrisis.
15 Februari 2021
koeien

Inside Melk

Franse en Italiaanse melkaanvoer herstelt zich

De melkaanvoer in Frankrijk en Italië zag in augustus een dip, maar over de maand september weten beide landen de melkproductie weer op te schalen. Ondertussen wordt in Frankrijk een zuivelgigant beschuldigd van milieuvervuiling.
19 November 2020
kaas Cheddar

Nieuws Overname

Lactalis doet miljarden-overname in kaas

De Amerikaanse voedselgigant Kraft Heinz doet een aantal kaasmerken van de hand. De verscheidene merken worden overgenomen door het Franse Zuivelreus Lactalis.
16 September 2020
melk zuivel

Inside Melk

FrieslandCampina zet stap in Global Dairy Top 20

In de eerste helft van 2019 hebben zuivelondernemingen 85 deals gesloten, zo blijkt uit een nieuw rapport van Rabobank. Door alle kleine investeringen in kaas stijgt FrieslandCampina naar de ... plaats in de Global Dairy Top 20 van de bank.
7 Augustus 2019

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief