Bedrijfsnieuws Lactalis

koeien

Inside Melk

Franse en Italiaanse melkaanvoer herstelt zich

De melkaanvoer in Frankrijk en Italië zag in augustus een dip, maar over de maand september weten beide landen de melkproductie weer op te schalen. Ondertussen wordt in Frankrijk een zuivelgigant beschuldigd van milieuvervuiling.
19 November 2020
kaas Cheddar

Nieuws Overname

Lactalis doet miljarden-overname in kaas

De Amerikaanse voedselgigant Kraft Heinz doet een aantal kaasmerken van de hand. De verscheidene merken worden overgenomen door het Franse Zuivelreus Lactalis.
16 September 2020
melk zuivel

Inside Melk

FrieslandCampina zet stap in Global Dairy Top 20

In de eerste helft van 2019 hebben zuivelondernemingen 85 deals gesloten, zo blijkt uit een nieuw rapport van Rabobank. Door alle kleine investeringen in kaas stijgt FrieslandCampina naar de ... plaats in de Global Dairy Top 20 van de bank.
7 Augustus 2019
melk zuivel melkverwerking yoghurt

Nieuws Vierde aankoop

Franse Lactalis schiet weer raak bij yoghurtjacht in VS

Lactalis heeft een nieuwe slag geslagen in zijn jacht op yoghurt in de Verenigde Staten. Het Franse zuivelconcern heeft het Amerikaanse yoghurtbedrijf overgenomen van het in Duitsland gevestigde zuivelbedrijf Ehrmann.
9 Juli 2019
melk zuivel melkveebedrijf melkpoeder

Nieuws Zuivel

Lactalis roept opnieuw melkpoeder terug

De Franse zuivelverwerker Lactalis heeft eind januari opnieuw een terugroepactie gedaan. Net zoals bij de eerdere actie gaat het om een kans op salmonella in babymelkpoeder. Er worden nu 16.300 producten van Spaanse makelij teruggeroepen.
29 Januari 2019

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief