Maïsprijs

graanexport

Analyse Granen & Grondstof

Beperkte mondiale vraag blijft tarwe-export remmen

De Europese graanexport blijft achterlopen door concurrentie uit het Zwarte Zeegebied en een zwakke mondiale vraag naar tarwe. Ook Rusland merkt dat aan zijn tarwevolumes, die een stuk lager liggen dan een jaar geleden. In de VS wordt een recordaantal sojabonen verwerkt.
31 Januari 2024
zaaien Oekraine

Analyse Granen & Grondstof

Oekraïne niet van plan minder tarwe te zaaien

Een aanzienlijk lagere tarweoogst in Canada kon niet voorkomen dat de tarwekoersen voor de vierde dag op rij daalden. Een nieuwe overeenkomst van de graandeal blijft de markt naar beneden drukken. Hoewel een verlenging ver weg is en de logistieke problemen er niet minder op worden, zijn Oekraïense boeren niet van plan minder wintertarwe te zaaien.
30 Augustus 2023
akkerbouw graan - agri soja - agri

Analyse Granen & Grondstof

Handelaren pakken winst op maïs- en sojamarkt

Droogte stuwde de maïs- en sojaprijzen de afgelopen week omhoog. Gisteren (22 juni) kozen handelaren als het moment om hun winst te pakken; nu er nog steeds kans op regen is in de VS. Oekraïne lijkt ich neer te leggen bij het einde van de graandeal.
23 Juni 2023
mais Verenigde Staten

Analyse Grondstoffen

Gewasconditie blijft dalen door droogte in VS

Het weer blijft de stemming bepalen op de soja- en maïsmarkt. Het geloof dat regen nog verlichting gaat brengen is op de sojamarkt weg, maar voor maïs lijkt er nog hoop te zijn. Door de droogte is de conditie van tarwe, maïs en soja de afgelopen week achteruit gegaan.
21 Juni 2023
mais

Marktupdate Granen

Maïs is in de luwte aan een opmars bezig

De tarwemarkt zit voorzichtig aan weer wat in de lift. Beperkt aanbod geeft de markt steun. Wat er met de maïsprijzen gebeurt raakt een beetje ondergesneeuwd door het tarwe- en sojanieuws. Toch zit de koers al circa twee maanden gestaag in de lift.
30 Januari 2023
aardappelen

Achtergrond Veredeling

Liggen verwachtingen van nieuwe rassen te hoog?

Een bericht met de titel '7 supermarkten tekenen voor 100% robuuste aardappels in biologisch assortiment', stuurde brancheorganisatie Bionext vorige week de wereld in. Op 'Het klimaat de baas' seminar van de BO Akkerbouw worden verbeterde rassen als een van de oplossingen gezien voor de problemen die klimaatverandering met zich meebrengt. 'Nieuwe, robuuste rassen die beter bestand zijn tegen droogte en verzilting kunnen akkerbouwers uitkomst bieden', volgens de BO. Je zou bijna denken dat veredeling het antwoord is op de uitdagingen waar je als boer voor staat. Worden de mogelijkheden niet overschat?
21 November 2022
haven Oekraine Odessa

Analyse Granen & Grondstof

Granenmarkt omhoog door onrust in Zwarte Zeegebied

Het decembercontract tarwe op de Matif opende maandag 2,2% hoger en het decembercontract tarwe op de CBOT opende 1,7% hoger. Reden voor de stijging is het Russische bombardement op Oekraïne. Hoewel signalen erop wijzen dat de Oekraïense graanterminals niet geraakt zijn, kan schade aan infrastructuur zoals de spoorwegen toekomstige transporten vertragen. 
10 Oktober 2022
export logistiek Rotterdam containers

Analyse Granen & Grondstof

Amerikaanse graanexport staat onder druk

De prijzen van het decembercontracten tarwe op de Matif en de CBOT zijn donderdag flink gedaald en bereikten aan het eind van de dag het laagste punt in meer dan een week. Ook het novembercontract voor maïs werd op beide beurzen goedkoper. Tot slot daalde ook de prijs van het novembercontract voor sojabonen op de CBOT.
7 Oktober 2022

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden