Maïsprijs

soja sojabonen

Analyse Granen & grondstof

Prijs voergrondstoffen blijft doorstijgen

De voermarkt (maïs en soja) laat zich minder beïnvloeden door de spanning rond Oekraïne dan bij tarwe het geval is. Vooral de sojamarkt heeft een sterke onderstroom door tegenvallende opbrengstcijfers in Zuid-Amerika. Dit resulteert erin dat de voergrondstoffen ook de komende tijd stevig geprijsd blijven.
21 Februari 2022

Marktflits Granen

Maïsmarkt gesterkt in verdere prijsverhoging

Vooral de prijzen van soja- en korrelmaïs hebben afgelopen week een flinke stap gezet. In de VS werd zelfs het hoogste niveau sinds half juli bereikt. Door opnieuw oplopende politieke spanningen in Oekraïne ontstaat reuring in de tarweprijs.
14 Februari 2022
winter graan tarwe wintergraan

Analyse Granen

Tarweprijs daalt, maar onzekerheid blijft

De Europese en Amerikaanse tarwemarkten hebben een periode van prijsherstel achter de rug. Inmiddels is de markt behoorlijk bekoeld en ontbreekt het aan signalen om de prijs naar een hoger niveau te sturen. Europese tarwe is (te) duur en dat wordt gevoeld in de markt.
31 Januari 2022
mais ruwvoertour2020

Achtergrond Maïs

'Exportprijs voor maïs daalt dit jaar iets'

De gemiddelde prijs voor de export van maïs gaat dit jaar iets dalen. Dat is de verwachting van analisten van marktbureau IndexBox. Een hogere output en een lagere vraag vanuit Azië zijn de oorzaken voor de prijsdaling. Overigens ligt de prijs daarmee nog wel ver boven het niveau van voor de coronacrisis.
25 Januari 2022
mais

Analyse Granen

Granenmarkt hoger, maar toekomst onzeker

De prijzen van tarwe en korrelmaïs hebben deze maand flink ingeleverd. Nu het jaareinde nadert, krabbelt de koers wat op. Toch zijn de vooruitzichten op korte tot middellange termijn onzeker. Wat mogen we begin 2022 verwachten?
23 December 2021
mais maiskorrels korrelmais Agrifoto

Analyse Korrelmaïs

Maïsmarkt wacht op richting uit Zuid-Amerika

Daar waar vrees voor de omikronvariant van het coronavirus de tarwemarkt parten speelt, is dat bij maïs veel minder merkbaar. Een vragende markt voor biobrandstoffen helpt de prijsvorming. Nu de Noord-Amerikaanse oogst is afgerond, zijn alle ogen op Zuid-Amerika gericht.
6 December 2021
graanoogst

Inside Granen & Grondstof

Graanvoorraad valt kleiner uit in Wasde-rapport

Het Wasde-rapport van het Amerikaanse ministerie (USDA) heeft het afgelopen jaar al meerdere keren voor verrassingen gezorgd op de granenmarkt en dat is nu niet anders. De markt leek gezien de prijsontwikkeling van de laatste dagen op de beurs in Chicago uit te gaan van bearish nieuws in het rapport van deze maand. Dat pakte toch anders uit.
10 November 2021
mais maisoogst

Inside Granen en grondstof

Meer maïs en soja, terwijl tarwevoorraad krimpt

Het Amerikaanse landbouwministerie heeft de oogstprognose voor soja en maïs licht naar boven bijgesteld in de oktober editie van het Wasde-rapport. De markt hield hier volgens verschillende analisten al rekening mee. Alleen de sojavoorraad doet de wenkbrauwen fronsen. Bij tarwe is de verwachting juist dat de voorraad krimpt. Wat betekent dat voor de prijsontwikkeling?
13 Oktober 2021

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief