Melkveestapel

melk maandanalyse

Analyse Melk

Duitse melkproductie verder gekrompen

De stevige krimp van de Duitse melkproductie, die sinds vorige zomer zichtbaar is, heeft in november versterkt doorgezet. De melkaanvoer in Duitsland is, vergeleken met een jaar geleden, nog verder gekrompen.
20 Januari 2022
melkveebedrijf koeien koeienstal

Inside Melk

Forse verkrapping Duitse melkaanvoer september

De al maandenlang durende tendens van een verkrappende Duitse melkaanvoer heeft zich over september versterkt voortgezet. De melkproductie bij de oosterburen schiet over die maand fors onderuit.
16 November 2021
koeien tong

Nieuws Stikstof

Ministerie: Door uitbreiding niet massaal meer uitstoot

Hoewel honderden vergunningen zijn afgegeven voor uitbreiding van veehouderijen bij natuurgebieden, betekent dat niet dat al die bedrijven nu per definitie meer stikstof uitstoten. Dat laat het ministerie van Landbouw weten in een reactie aan Boerenbusiness op artikelen die vanochtend in NRC stonden en waarin deskundigen zeggen dat de natuur door de uitbreiding extra schade heeft opgelopen.
25 Oktober 2021
melkveebedrijf koeien Duitsland

Inside Melk

Duitse melkaanvoer in juli opnieuw onder niveau 2020

Duitse melkveehouders hebben in juli dit jaar minder melk aangevoerd dan in juli 2020. Het is niet de eerste keer dit jaar dat de melkproductie onder het voorjaarsniveau ligt. Bijna het hele jaar ligt de melkaanvoer al onder de niveaus van vorig jaar.
17 September 2021
varkenshouderij Duitsland

Inside Duitsland

Mes in Duitse melkvee- en varkensstapel

Duitse veehouders hebben flink het mes in de dieraantallen gezet. Zowel melkvee- als varkenshouders hebben het aantal dieren danig gereduceerd. Ook was er opnieuw een fors aantal bedrijven dat helemaal stopte.
29 Juni 2021
overstroming australie

Nieuws Melk

Overstromingen Australië funest voor veestapel

Door zeer zware regenval in het oosten van Australië hebben in staten meerdere overstromingen plaatsgevonden. Veel van de veehouders in het land zijn duizenden dieren kwijtgeraakt. Een zware dobber, want veel van hen waren nog hard aan het herstellen van droogtejaar 2019.
30 Maart 2021
koeien

Inside Melk

Zowel minder melkvee als vleesvee in Europa 

De Europese melkveestapel krimpt door groeiende efficiëntie in de sector. Tegelijkertijd laat de vleesveesector tevens een afname zien, omdat de prijzen voor rundvlees al sinds maart 2020 op een (zeer) laag niveau staan. Dit laat het Amerikaanse ministerie van Landbouw (USDA) weten.
22 Maart 2021
melkveebedrijf koeien ierland

Inside Melk

Ierse melkveestapel stijgt gehele decennium

De melkveestapel in Ierland is het afgelopen decennium jaar na jaar gestegen. Dat laten nieuwe cijfers van databureau ICBF zien. Afgelopen jaar is de melkveestapel in het land met 3,7% gestegen ten opzichte van het jaar ervoor. De regio Cork heeft de grootste melkveestapel, namelijk ruim 388.000 dieren.
22 Februari 2021

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief