Melkveestapel

melkveebedrijf Verenigde Staten

Nieuws Stikstof

Belgische zuivel kraakt Vlaamse stikstofaanpak

De Belgische zuivelindustrie staat achter de stikstofdoelen die de overheid zich heeft gesteld, maar kan niet leven met de wijze waarop de Vlaamse overheid het daar gestelde doel wil bereiken. Die aanpak werkt destructief uit op de melkveehouderij, aldus Catherine Pycke, voorzitter van de Belgische koepelorganisatie BCZ/CBL.
10 Juni 2022
Wim van der Sande

Interview Wim van der Sande (COKZ)

'Modernisering toezicht zuivel vol verrassingen'

De kwaliteit van de Nederlandse zuivel is en blijft goed geborgd. Ook is zeker gesteld dat Nederlandse veehouders melk leveren van gezonde dieren. Daarvoor bestaan goede controlemechanismen. Dit heeft de Europese Commissie vorig najaar vastgesteld bij een inspectie van het Nederlandse zuivelcontrolesysteem. Ook is het onafhankelijke toezicht juridisch goed verankerd, ondanks een eerst moeizame start bij de modernisering.
31 Mei 2022
koeienstal ligboxen

Nieuws stikstof

'Uitstoot emissiearme stal in praktijk dubbel zo hoog'

De uitstoot van een gemiddelde emissiearme stal is twee keer zo groot als die volgens opgave door de fabrikant (en goedgekeurd door RVO) zou moeten zijn. Dit hebben medewerkers van het RIVM gezegd tijdens een technische briefing in de Tweede Kamer.
27 Mei 2022
koeien Duitsland

Nieuws Melk

Duitse zuivel ziet oplopende spanning in melkmarkt

In het voorbije jaar 2021 liep de melkprijs in Duitsland met 10% op. In de eerste helft van 2022 blijft die prijs stijgen. De boer ziet daarmee zijn kosten beter gedekt, maar de industrie heeft moeite om alle extra kosten door te berekenen, vooral bij de hoogwaardiger consumentenproducten.
25 Januari 2022
melk maandanalyse

Analyse Melk

Duitse melkproductie verder gekrompen

De stevige krimp van de Duitse melkproductie, die sinds vorige zomer zichtbaar is, heeft in november versterkt doorgezet. De melkaanvoer in Duitsland is, vergeleken met een jaar geleden, nog verder gekrompen.
20 Januari 2022
melkveebedrijf koeien koeienstal

Inside Melk

Forse verkrapping Duitse melkaanvoer september

De al maandenlang durende tendens van een verkrappende Duitse melkaanvoer heeft zich over september versterkt voortgezet. De melkproductie bij de oosterburen schiet over die maand fors onderuit.
16 November 2021
koeien koeienstal

Nieuws Stikstof

Ministerie: Door uitbreiding niet massaal meer uitstoot

Hoewel honderden vergunningen zijn afgegeven voor uitbreiding van veehouderijen bij natuurgebieden, betekent dat niet dat al die bedrijven nu per definitie meer stikstof uitstoten. Dat laat het ministerie van Landbouw weten in een reactie aan Boerenbusiness op artikelen die vanochtend in NRC stonden en waarin deskundigen zeggen dat de natuur door de uitbreiding extra schade heeft opgelopen.
25 Oktober 2021
melkveebedrijf koeien Duitsland

Inside Melk

Duitse melkaanvoer in juli opnieuw onder niveau 2020

Duitse melkveehouders hebben in juli dit jaar minder melk aangevoerd dan in juli 2020. Het is niet de eerste keer dit jaar dat de melkproductie onder het voorjaarsniveau ligt. Bijna het hele jaar ligt de melkaanvoer al onder de niveaus van vorig jaar.
17 September 2021

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox